Lucrări de reparații pe ”drumul bun” DN 66 Simeria – Petroșani

Home Stiri la zi Lucrări de reparații pe ”drumul bun” DN 66 Simeria – Petroșani
Lucrări de reparații pe ”drumul bun” DN 66 Simeria – Petroșani

Circulația rutieră pe DN66A, care leagă municipiul Petroșani de nodul rutier de la Simeria și autostrada A1 este îngreunată de câteva săptămâni, după ce DRDP Timișoara a demarat o amplă lucrare de reparații și întreținere.

Cu toate că, în general, participanți la trafic recunosc că acest tronson rutier este unul dintre cele mai bune din rețeaua națională a drumurilor, motiv pentru care ei cred că aceste lucrări nu erau absolut necesare, reprezentanții DRDP Timișoara spun că în urma măsurătorilor efectuate de către Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), s-a constatat că rugozitatea pe sectorul DN 66 km 136+000 – km 210+500 nu mai este în parametri normali, iar pericolul de accidente pe care suprafața de rulare îl presupune în aceste condiții este unul ridicat.

Acestea sunt argumentele pentru care, la nivelul DRDP Timișoara a fost luată decizia de a demara o serie de lucrări de întreținere periodică pe acest sector de drum, între localitățile Petroșani și Băcia. După executarea reparațiilor necesare la partea carosabilă, în zonele cu gropi și făgașe longitudinale, pe întreaga suprafață a DN 66, între marcajele laterale, km 136+000 (Petroșani) – km 210+500 (Băcia), se execută lucrări de așternere straturi rutiere foarte subțiri care conduc la o prelungire a duratei de viață a drumului. Ultima etapă tehnologică de lucru, pe sectorul anterior menționat, va fi refacerea marcajului longitudinal axial și divers.

Antreprenorul acestei lucrări este firma Viarom Construct, iar lucrarea este finanțată de la bugetul DRDP Timișoara, în cadrul programului de întreținere a drumurilor naționale. aflate în administrare.

Pe perioada execuției acestor lucrări, pe mai multe sectoare de drum pe DN 66 Petroșani – Simeria se va circula cu restricții, cu dirijare la paletă. De asemenea, se recomandă șoferilor să respecte indicatoarele rutiere și să circule cu viteză moderată, având în vedere că odată cu execuția acestor lucrări există și un risc crescut de spargere a parbrizelor.