Emoții și satisfacții pentru absolvenții promoției 2021 de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani

Home Educație Emoții și satisfacții pentru absolvenții promoției 2021 de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani
Emoții și satisfacții pentru absolvenții promoției 2021 de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani

Au fost momente emoționante la ceremonia de absolvire organizată de Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani. Cu acest prilej, studenții promoției 2021 care au devenit astfel licențiați în științe inginerești, au primit cuvenite aplauze, medalii și plachete dar și diplomele care le atestă de pe acum această calitate, împreună cu frumoase cuvinte venite din partea conducerii instituției de învățământ superior de la Petroșani.

Emoții suplimentare au avut, fără îndoială, șefii de promoție de la cele trei domenii universitare ale acestei facultăți  – Calculatoare și Tehnologia Informației, ingineria sistemelor; Inginerie electrică și energetică; Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi – dar mai ales Alexandra Bucovanu care a absolvit prima etapă a studiilor universitare cu media 9,61 fiind șeful de promoție al acestei noi generații de absolvenți. ”Calitatea de șef de promoție este un privilegiu pentru mine care vine ca o recunoaștere a rezultatelor obținute în cei 4 ani de facultate. Cu acest prilej, doresc să le mulțumesc celor care mi-au fost alături, profesorilor care m-au îndrumat în formarea cunoștințelor de nivel academic, colegilor care mi-au făcut studenția mai frumoasă și familiei care m-a susținut și încurajat”, a spus, în discursul său, Alexandra Bucovanu.

Cuvinte potrivite care au ajuns la inimile celor prezenți au transmis, de asemenea: prof.univ.dr.ing. Radu Sorin – rectorul Universității din Petroșani, conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu – președintele Senatului universitar, conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu – decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică și Alexandru Mihai Chiuda – președintele Ligii Studenților de la Universitatea din Petroșani.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin a reamintit că el însuși este un produs al acestei prestigioase facultăți din cadrul Universității din Petroșani, i-a felicitat pe absolvenții promoției 2021, amintindu-le însă că absolvirea studiilor de licență este doar un prim pas în desăvârșirea studiilor de învățământ superior. ”Încheiați astăzi o primă etapă din formarea voastră ca ingineri, dobândind competențe valoroase pentru profesia pe care o alegeți. Cu toate că ați obținut deja titlul de inginer, vă invit să mergeți în continuare pe drumul cunoașterii, desăvârșindu-l prin studiile de master și, mai apoi, de doctorat pentru care suntem pregătiți să vă oferim în continuare suport educațional. Sper că ați găsit la Universitatea din Petroșani cunoștințe valoroase și poate modele profesionale demne de urmat. Vă felicit și vă doresc succes în carieră și în viață !”, a spus prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Nu mai puțin de 193 de absolvenți ai Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani au primit diplomele de inginer, care constituie, așa cum bine remarca și conf.univ.dr. Nicolae Pătrășcoiu, un pașaport profesional recunoscut și apreciat în România și în întreaga lume.

Cinste lor, cinste absolvenților !

Credit Foto: Universitatea din Petroșani