”Pianul de sub stele”, un proiect cultural la mare înălțime al muzicianului Aurelian Epuraș

Home Cultură ”Pianul de sub stele”, un proiect cultural la mare înălțime al muzicianului Aurelian Epuraș
”Pianul de sub stele”, un proiect cultural la mare înălțime al muzicianului Aurelian Epuraș

Farmecul unui concert de pian este la fel de fascinant oriunde și oricând. Mai ales atunci când clapele îi sunt mângâiate de un artist desăvârșit cum este muzicianul Aurelian Epuraș.

Imaginați-vă însă cum poate să fie un concert de pian într-un loc dumnezeiesc, pe malul lacului Șureanu din munții cu același nume, sub cerul plin de stele și oferiți-vă bucuria de a lua parte la un astfel de eveniment artistic unic pe care vi-l oferă cu generozitate organizatorii. În rândul acestora regăsim Asociația Fabrica de pian, Lions Club Via Regis Petroșani, Aztek Caffe și CAR Parîngul, însă lista rămâne deschisă pentru toți cei care vor să se implice și să susțină acest proiect.

”Pianul de sub stele” constituie un eveniment artistic de excepție, oferit cu titlu GRATUIT pentru toți iubitorii de muzică, munte și aventură, care doresc să participe la acest concert de pian în premieră absolută pentru România. În cadrul acestui concert veți avea ocazia nu doar de a vă bucura de sunetul muzicii într-o ”catedrală” a Munților Carpați, ci și de a fi martori, în primă audiție, ai lansării primei compoziții vocal-instrumentale compusă și interpretată de artistul Aurelian Epuraș. În plus, evenimentul se va bucura și de prezența actorilor Cosmin Rădescu și Marian Politic.

Evenimentul este programat pentru seara zilei de 7 august 2021, de la ora 20,30 dar, sub rezerva că norii de ploaie ar putea ascunde bolta stelară, el ar putea fi reprogramat pentru 14 august 2021 de la aceeași oră (data exactă urmând să fie confirmată în timp util !). Acesta va avea loc pe scena în aer liber amplasată chiar pe luciul apei cristaline a lacului glaciar Șureanu din Munții Șureanu, într-un cadru natural fabulos. Cu toate că el va avea loc la mare altitudine, accesul publicului este unul facil, putându-se face ușor cu orice tip de autoturism, fie pe traseul Petroșani – Obârșia Lotrului – Lacul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Lacul Șureanu, fie pe traseul Petroșani – Simeria – Sebeș – Șugag – Lacul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Lacul Șureanu.

Accesul în zona de concert, situată chiar pe marginea lacului glaciar Șureanu este foarte ușor, însă participanții trebuie să aibă în vedere condițiile speciale, de timp și de loc în care se desfășoară acesta. Astfel, e important să veniți cu lanterne, scaune pliabile sau pături, cu haine adecvate pentru o seară răcoroasă la munte și, pentru orice eventualitate, n-ar strica să aveți la îndemână și o pelerină de ploaie. Pentru cei care doresc să continue bucuria acestui eveniment cultural cu aventura unei nopți în minunata zonă a Munților Șureanu, există numeroase posibilități de cazare la pensiunile din Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, iar pentru care doresc să vină cu cortul, se pot găsi și locuri de campare.

Dacă vreți să vă bucurați de o seară cu adevărat magică, veniți la singurul concert în care se aude, în creierul munților, pianul de sub stele ! Și unde, în premieră, se va auzi și vocea apreciatului artist Aurelian Epuraș !