Problemele rromilor din Valea Jiului discutate la Ambasada Marii Britanii

O serie de probleme privind problemele comunităților de rromi din țara noastră, dar și situația socială din Valea Jiului creată ca urmare a închiderii minelor, au constituit tema unor discuții oficiale pe care senatorul PNL din Valea Jiului, Lucica Dina Muntean le-a avut zilele trecute cu doamna Kimberley Best, Șefa Secției Politice de la Ambasada Marii Britanii de la București.

Întrevederea a avut loc la invitația Ambasadei Marii Britanii iar la solicitarea senatorului Lucica Muntean, la acest dialog a participat și consilierul local din Petroșani, Marius Mihai Rad, reprezentantul rromilor din județul Hunedoara.

Potrivit senatorului liberal, discuțiile cu oficialii Ambasadei Marii Britanii s-au axat în principal pe tema drepturilor rromilor din România, integrarea acestora și posibile zone de cooperare bilaterală. ”În prima parte a discuțiilor noastre, am analizat posibilitatea aprofundării unor relații, în vederea reducerii abandonului școlar din regiune a copiilor de etnie rromă, pornind de la convingerea că sărăcia și lipsa educației sunt factorii care îi pot transforma pe aceștia în potențiale victime ale sclaviei moderne. În partea a doua a întrevederii, am discutat despre situația socială din Valea Jiului ca urmare a închiderii minelor și despre stabilirea unor posibile relații economice prin explorarea unor căi de colaborare bilaterală. În acest sens, doamna Kimberley Best a fost de acord să continuăm discuțiile despre tranziția de la cărbune către surse de energie sustenabilă”, a declarat senatorul Lucica Muntean.

În opinia acesteia, discuțiile de acest fel vor reprezenta baza unei colaborări eficiente în beneficiul comunităților din Valea Jiului, respectiv din județul Hunedoara.