Problemele rromilor din Valea Jiului discutate la Ambasada Marii Britanii

Home Politică Problemele rromilor din Valea Jiului discutate la Ambasada Marii Britanii
Problemele rromilor din Valea Jiului discutate la Ambasada Marii Britanii

O serie de probleme privind problemele comunităților de rromi din țara noastră, dar și situația socială din Valea Jiului creată ca urmare a închiderii minelor, au constituit tema unor discuții oficiale pe care senatorul PNL din Valea Jiului, Lucica Dina Muntean le-a avut zilele trecute cu doamna Kimberley Best, Șefa Secției Politice de la Ambasada Marii Britanii de la București.

Întrevederea a avut loc la invitația Ambasadei Marii Britanii iar la solicitarea senatorului Lucica Muntean, la acest dialog a participat și consilierul local din Petroșani, Marius Mihai Rad, reprezentantul rromilor din județul Hunedoara.

Potrivit senatorului liberal, discuțiile cu oficialii Ambasadei Marii Britanii s-au axat în principal pe tema drepturilor rromilor din România, integrarea acestora și posibile zone de cooperare bilaterală. ”În prima parte a discuțiilor noastre, am analizat posibilitatea aprofundării unor relații, în vederea reducerii abandonului școlar din regiune a copiilor de etnie rromă, pornind de la convingerea că sărăcia și lipsa educației sunt factorii care îi pot transforma pe aceștia în potențiale victime ale sclaviei moderne. În partea a doua a întrevederii, am discutat despre situația socială din Valea Jiului ca urmare a închiderii minelor și despre stabilirea unor posibile relații economice prin explorarea unor căi de colaborare bilaterală. În acest sens, doamna Kimberley Best a fost de acord să continuăm discuțiile despre tranziția de la cărbune către surse de energie sustenabilă”, a declarat senatorul Lucica Muntean.

În opinia acesteia, discuțiile de acest fel vor reprezenta baza unei colaborări eficiente în beneficiul comunităților din Valea Jiului, respectiv din județul Hunedoara.