Trei noi incubatoare pentru nou-născuți la Spitalul de Urgență Petroșani

Home Stiri la zi Trei noi incubatoare pentru nou-născuți la Spitalul de Urgență Petroșani
Trei noi incubatoare pentru nou-născuți la Spitalul de Urgență Petroșani

Spitalul de Urgență Petroșani va beneficia de încă trei incubatoare performante pentru nou-născuți, care urmează să fie achiziționate inclusiv cu sprijin financiar de la bugetul local al municipiului Petroșani.

În acest scop, Consiliul Local al Municipiului Petroșani a aprobat, în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 14 iulie 2021, proiectul inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi privind rectificarea bugetului Spitalului de Urgență Petroșani în vederea achiziționării celor trei incubatoare. Potrivit documentației care însoțește Hotărârea de Consiliu local, este vorba despre un incubator închis standard, un incubator hibrid închis – deschis și pentru transport intraspitalicesc, precum și un incubator deschis, de tip masă de reanimare.

Contribuția bugetului de stat la aceste achiziții, conform contractului semnat cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, este de 209.000 lei, în timp ce contribuția de la bugetul local este de 24.000 de lei.

Între timp, încă de luna trecută, conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani a solicitat, inclusiv autorităților locale și celor sanitare, sprijin în vederea identificării unor medici rezidenți, specialiști și primari în specialitatea Neonatologie și Pediatrie, posturi pentru care unitatea medicală înregistrează un deficit de personal medical. Solicitarea SUP vine în contextul în care, deși aceste posturi vacante au fost de mai multe ori scoase la concurs, nu s-a prezentat nimeni interesat să le ocupe.