Cetatea Devei găzduiește festivalul de muzică electronică „Citadela Festival”

Home Cultură Cetatea Devei găzduiește festivalul de muzică electronică „Citadela Festival”
Cetatea Devei găzduiește festivalul de muzică electronică „Citadela Festival”

Festivalul de muzică electronică „Citadela Festival” revine după o pauză de un an. Evenimentul, considerat un fel de „Electric Castle”, organizat între zidurile cetăţii care străjuieşte Deva, va avea loc între 23 și 25 iulie 2021, după ce ediția de anul trecut a festivalului a fost anulată, în contextul pandemiei de COVID-19.

“Pentru că lucrurile încep să revină la normal, vă anunțăm cu bucurie că ediția de anul acesta va avea loc”, au anunțat organizatorii „Citadela Festival”, pe pagina oficială de Facebook a festivalului.

„Citadela Festival” a debutat în 2018. Peste patru mii de oameni au urcat, în iulie 2018, în incinta fortăreţei medievale din Deva. Pe perioada desfăşurării festivalului, de la lăsarea întunericului şi până dimineaţa, muzica electronică, mixată de artişti de top ai acestui gen muzical, atât din ţară, cât şi din străinătate, a răsunat între zidurile monumentului medieval.

La ediţia din 2019 a festivalului, pe cele trei scene amplasate în incinta cetății medievale din Deva au evoluat peste 30 de artiști de top ai acestui gen muzical, spre deliciul tinerilor care au participat la acest eveniment în număr impresionant.

În 2020, situaţia din ţară şi de la nivel mondial, generată de pandemia de coronavirus, i-a determinat pe organizatori să ia hotărârea de a amâna festivalul pentru 2021.