Situația post-restructurare a CEH, analizată la Prefectura Hunedoara

Home Economie Situația post-restructurare a CEH, analizată la Prefectura Hunedoara
Situația post-restructurare a CEH, analizată la Prefectura Hunedoara

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat vineri dimineață, la sediul Instituției Prefectului, o întâlnire de lucru privind situația tehnică a termocentralei Mintia în condițiile încetării activității. La această ședință de analiză au participat subprefectul Oana Andreea Biriș, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, reprezentantul Administratorului judiciar al CEH, Emil Gros și cel al Federației sindicale „Energetica”, Mircea Crișovan.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat luarea tuturor măsurilor care se impun privind punerea în siguranță a tuturor instalațiilor tehnice și protejarea bunurilor, inclusiv a celor care se vor afla în operare.

Potrivit celor discutate, conducerea CEH și Administratorul judiciar au asigurat, prin semnarea unor contracte ferme cu firme specializate, paza întregului obiectiv și protecția în ceea ce privește situațiile de urgență care pot apărea în viitor.

De asemenea, printr-o companie externă, începând de luni, 26 iulie 2021, vor fi angajate aproximativ 70 persoane care vor asigura mentenanța întregului sistem și funcționarea angrenajelor care nu pot fi oprite. S-a precizat că persoanele angajate, dacă fac parte dintre cei disponibilizați, vor primi atât salariul lunar de la firma care asigură mentenanța cât plata compensatorie și jumătate din venitul de completare, stabilit potrivit legii.

După cum se știe, la CEH, cele 1477 de disponibilizări au loc într-o singură tranșă. Sunt 662 persoane care pleacă de la Mintia și 815 angajați de la structurile din Valea Jiului ale CEH. Persoanele disponibilizate de la CEH vor beneficia de plăți compensatorii și venit de completare, în funcție de vechimea fiecăruia.