Consiliul local Petroșani sprijină evenimentul aniversar al Ansamblului artistic ”Parângul” din Petroșani

Home Administrație Consiliul local Petroșani sprijină evenimentul aniversar al Ansamblului artistic ”Parângul” din Petroșani
Consiliul local Petroșani sprijină evenimentul aniversar al Ansamblului artistic ”Parângul” din Petroșani

Ansamblul Artistic ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani împlinește 20 de ani de activitate neîntreruptă, iar Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani vin în sprijinul valoroșilor păstrători ai tradițiilor populare, pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul.

Astfel, Consiliul Local al Municipiului Petroșani a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi privind acordarea unui sprijin financiar acestui ansamblu folcloric care a purtat cu mândrie și cinste numele municipiului Petroșani, atât în țară, cât și peste hotare.

”Ansamblul Artistic ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani a devenit de-a lungul timpului unul dintre grupurile care face cinste acestui municipiu, atât în țară, cât și peste hotare, fiind un adevărat mesager al dansului popular românesc, în general, și în special al celui autohton. Numeroasele premii obținute sunt dovada reală a profesionalismului dansatorilor săi, care au contribuit astfel la dezvoltarea vieții culturale a comunității noastre, dar și la promovarea imaginii municipiului nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Împlinirea a 20 de ani de activitate a acestui prestigios ansamblu artistic, condus de maestrul coregraf Nicolae Nicoară va fi marcată printr-un spectacol aniversar ce va fi organizat în luna septembrie la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Consiliul Local Petroșani este coorganizator al acestui eveniment, alături de Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, iar în opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, suma de 7.500 de lei, aprobată de consilierii locali, reprezintă sprijin financiar pentru achiziționarea de costume populare și articole conexe acestor costume, precum și pentru realizarea și promovarea proiectului coregrafic – muzical din luna septembrie de către Ansamblul Artistic ”Parângul” din Petroșani.

Fotografie: Arhivă