”Caravana culturii” revine, în luna august, la Lupeni

Home Cultură ”Caravana culturii” revine, în luna august, la Lupeni
”Caravana culturii” revine, în luna august, la Lupeni

Un proiect inedit, care propune în mod constant iubitorilor de cultură din mai multe orașe ale țării întâlniri cu o seamă de scriitori, artişti, jurnalişti, sociologi, oameni de ştiinţă şi cultură, revine în actualitate după un an de pauză, impus de pandemia de coronavirus.

Desfășurat sub genericul ”Caravana culturală” acest proiect este inițiat de Asociația Culturală Rusidava și, în timp, și-a câștigat reputația de brand național în domeniul cultural-artistic.

Grupul CARAVANA CULTURII are menirea de a promova cultura pe toate palierele posibile, de a găsi noi parteneri de schimburi culturale şi nu în ultimul rând de a descoperi  şi promova tineri  la început de drum spre afirmare. În fiecare an CARAVANA CULTURII RUSIDAVA editează un volum intitulat sugestiv „Jurnal de Călătorie” în care sunt cuprinse toate evenimentele din toate localităţile colindate, sunt şi creaţii de debut, un pas către afirmare.

Acest proiect vine să simplifice legătura, colaborarea şi exprimarea liberă a talentului, creaţiei artistice într-un cadru organizat, de bun augur şi promovarea pe criterii meritorii. ”Caravana culturală” s-a bucurat de succes și în Valea Jiului, unde activitățile acesteia s-au desfășurat, în 2019, în mai multe locații publice din municipiul Lupeni. Din acest motiv, ”Caravana culturală” revine, în luna august a acestui an, astfel încât cetăţenii municipiului Lupeni vor avea privilegiul de a-i vedea, pe viu, pe unii dintre cei mai buni oameni de cultură din România, premiaţi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, sâmbătă 7 august 2021, în parcul de la CAP, începând cu ora 17,30.

GRUPUL „CARAVANA CULTURII RUSIDAVA”, 2021, are în componența sa de turneu pe următorii:

  • Marian Bărăscu (din Drăgășani), poet, jurnalist, inițiator și coordonator general al proiectului ”Caravana Culturii”, membru al Ligii Scriitorilor din România și membru supleant la nivel național, președinte la Asociația „Rusidava Culturală” Drăgășani, redactor șef al revistei trimestriale de cultură „Rusidava Culturală”, membru UZPR, Filiala Vâlcea;
  • Ion MELCIOIU-BOȘTINĂ (din Drăgășani), poet, cantautor muzică folk, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea;
  • prof. Ilie BUCĂ (din Drăgășani), istoric, secretar la Asociația Culturală Rusidava, Drăgășani;
  • Nicu Ioan POPA (din Slatina), actor, regizor de teatru, interpret de umor;
  • prof. Valerica PREDESCU (din Drăgășani), poet, actor;
  • Constanța Tanți TRIȚĂ (din Piatra-Olt), poet;
  • Liliana Ghiță BOIAN (din Drăgănești Olt), poet, directorul editurii LifeArt, membră a Ligii Scriitorilor din România și a UZPR;
  • prof. Dan ȘALAPA (din Drobeta Turnu Severin), scriitor, jurnalist, membru UZPR, președinte Societatea cultural-artistică „Dunaris” Mehedinți;
  • Pandele JIANU (din Drăgănești-Olt), cantautor de muzică ușoară și interpret de romanțe;
  • Angella DUMITRAȘCU (din Lupeni), jurnalist, scriitor, membru a UZPR, președinte al Clubului de Presă Valea Jiului;
  • Alexia ROTARU (din Balș, jud. Olt), interpret de muzică populară, colaboratoare a unor televiziuni naționale;
  • Zenovia ZAMFIR (din Râmnicu Vâlcea), scriitor, reprezentanta Bibliotecii „Antim Ivireanul”;
  • Tatiana MĂRCOIANU (din Rm. Vâlcea), solist muzică populară, realizator emisiuni TV;
  • Cornel POPESCU (din Craiova), instrumentist (caval, fluier și cimpoi);
  • Ana CHIȚULESCU (din Drobeta Turnu Severin), meșter popular;
  • Mihai BERCU (din Drăgășani), student anul IV, solist vocal și instrumentist – țambal, muzică populară,
  • Mihai Bodogan (din Lupeni), cantautor de muzică populară și ușoară.

Acestora li se vor alătura, în cadrul evenimentelor cuprinse în programul ”Caravanei culturii” de la Lupeni, o seamă de scriitori, jurnaliști, artiști și oameni de cultură din Valea Jiului și din județul Hunedoara.

”Pentru realizarea acestui turneu literar-artistic, mulțumim tuturor celor care îl susțin și de asemenea, mulțumim celor care pun la dispoziție săli de spectacol sau alte incinte de cultură și, nu în ultimul rând, mulțumim creatorilor, interpreților, cantautorilor participanți direct precum și sponsorilor și gazdelor noastre, precum și coordonatorilor zonali ai acestui proiect de suflet”, a declarat Marian Bărăscu, coordonatorul proiectului.

Participarea publicului la evenimente organizate la Lupeni în cadrul ”Caravanei culturii 2021” este gratuită și binevenită. Proiectul ”Caravana culturii” este susținut de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni.