Pachete de igienă, din fonduri europene, pentru 14.000 de hunedoreni

Peste 14 mii de hunedoreni din toate cele 69 de localități ale județului Hunedoara vor primi pachete de igienă distribuite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Distribuirea acestora a început în aceste zile, cu sprijinul Instituției Prefectului și al Primăriilor. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a desemnat o echipă din cadrul instituției, care asigură sprijin autorităților locale pentru distribuirea pachetelor trimise de Guvernul României.

Aceasta este cea de-a patra tranșă de pachete de igienă puse la dispoziția persoanelor vulnerabile de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Beneficiarii acestor ajutoare vor primi pachetele care conțin fiecare produse de igienă, astfel:

  • 5 periuțe de dinți ambalate individual;
  • 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml.Ș
  • 1 tub de săpun lichid de 500 ml;
  • 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml;
  • 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml;
  • detergent granule pentru rufe colorate – 900 g;
  • detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.