Remedii naturale în lupta cu stările de anxietate: ce suplimente naturiste ajută la combaterea stresului și anxietății

Home Economie Remedii naturale în lupta cu stările de anxietate: ce suplimente naturiste ajută la combaterea stresului și anxietății
Remedii naturale în lupta cu stările de anxietate: ce suplimente naturiste ajută la combaterea stresului și anxietății

Stresul sau evenimentele dificile pot duce deseori la apariția stărilor de anxietate. Acestea se manifestă prin stări de agitate, insomnii, amețeală, greață, afecțiuni ale sistemului digestiv fără o cauză fizică, senzație de teamă și panică, creșterea ritmului cardiac sau tremur. Atunci când apar în urma unor evenimente stresante sau traumatizante, stările de anxietate pot fi ținute sub control cu ajutorul unor schimbări de stil de viață sau suplimente naturale, însă atunci când sunt recurente este necesar să apelați la un psiholog sau psihiatru pentru a primi un tratament adecvat.

Remediile naturale pot ajuta în lupta cu anxietatea și pot avea rezultate vizibile, în special atunci când sunt combinate cu psihoterapia. Iată ce suplimente naturiste vă pot ajuta să faceți față simptomelor anxietății:

Valeriana

Valeriana este o plantă medicinală ce are numeroase proprietăți benefice pentru organism, printre care se numără și efectul său sedativ. Aceasta poate ajuta în ameliorarea simptomelor anxietății, inclusiv a insomniilor și a stării de agitație și panică. Puteți găsi la plafar tinctura de valeriană sau capsule ce conțin extract din aceasta plantă. Infuzia de valeriana este și ea utilă în cazul stărilor de agitație și are beneficii excelente și pentru sistemul digestiv. Singurul dezavantaj este reprezentat de gustul său, care este considerat de foarte multe persoane ca fiind neplăcut. Valeriana nu are efecte adverse atunci când este consumată în cantitățile recomandate de către producători și atunci când nu este asociată cu alte sedative, însă cel mai bine este să vă consultați cu medicul înainte de a lua suplimente pe baza de valeriană.

Passiflora

Passiflora este o altă plantă cunoscută pentru efectele sale sedative, fiind utilă în tratarea insomniilor și a anxietății. O puteți consuma sub forma de capsule, ceai sau tinctură. Nu o combinați niciodată cu alte plante cu efect sedativ sau cu medicamente ce pot interfera cu efectele de calmare, cum ar fi anxioliticele sau antidepresivele. Pentru început, puteți să încercați administrarea doar înainte de culcare sau seara, pentru a nu resimți moleșeala în timpul zilei. Vorbiți cu medicul sau farmacistul înainte de a începe administrarea de suplimente pe bază de passiflora pentru a primi cele mai bune recomandări de produse și scheme de administrare.

Magneziul

Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și are proprietăți excelente în combaterea stresului și suprasolicitării, de aceea poate funcționa foarte bine ca adjuvant în tratarea stărilor de anxietate. Una dintre cele mai bune forme sub care poate fi administrat este orotatul: aflați beneficiile magneziului orotat de la Magnerot și încercați-l pentru a ameliora stresul ce cauzează anxietate. 

Suplimentele alimentare naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate, însă administrarea lor este bine să fie făcută după consultarea cu un medic sau farmacist. De asemenea, stilul de viață joacă și el un rol important în managementul stărilor de anxietate: exercițiile fizice, alimentația echilibrată, evitarea suprasolicitării și implicarea în activități plăcute și relaxante pot ajuta în redobândirea stării de bine.

Sursa foto: Pexels