Acțiunile sportive și caritabile organizate de Asociația „San Montan” din Petrila continuă și în acest an

Home Stiri la zi Acțiunile sportive și caritabile organizate de Asociația „San Montan” din Petrila continuă și în acest an
Acțiunile sportive și caritabile organizate de Asociația „San Montan” din Petrila continuă și în acest an

Acțiunile desfășurate, în mod constant, de către Asociația ”San Montan” din Petrila au devenit deja un punct de reper pentru tinerii amatori de mișcare în natură și întreceri sportive, cu atât mai mult cu cât, nu de puține ori, efectele evenimentelor sportive organizate de această asociație sunt dublate și de unele cu caracter social sau umanitar.

Este și cazul concursului de alergare programat să aibă loc în Cheile Tăii pe data de 29 august 2021, sub genericul ”Alături de Eduard”, unde Asociația San Montan, cu susținerea autorităților locale petrilene, sunt din nou alături de un băiețel care are nevoie de ajutorul comunității. „Vă invităm să participați la acțiunea sportivă de caritate din Cheile Tăii, Edward are nevoie de noi toți, haideți să redăm speranța unui copilaș de 6 ani! ÎMPREUNĂ REUȘIM!”, titrează sportivii asociației pe pagina lor de socializare.

Președintele asociației, Erika Santa explică faptul că Pop Edward Samuel este un copil de numai 6 ani din Petroșani care suferă de distrofie musculară Duchenne, o boală rară care îi limitează mișcarea și care avansează în timp, aducându-l până în imposibilitatea de a se mai deplasa. Din fericire, pentru această boală există un tratament însă costurile acestuia se ridică la peste 6000 de euro, o sumă mult prea mare pentru posibilitățile familiei. ”Acțiunea pe care noi o organizăm își propune pe de o parte să atragă atenția comunității asupra acestui caz și, pe de altă parte, ne propunem să încercăm să strângem, din donații această sumă de bani. Pentru toți cei care doresc să ne susțină în acest proiect umanitar, vă invit să ne contactați pentru detalii suplimentare la numărul de telefon 0723-728.624”, spune Erka Santa, președintele Asociației San Montan.

Activitatea sportivă organizată în acest scop pe 29 august 2021, în Cheile Tăii va începe la ora 10,00 și va consta în două probe de alergare, una pe un traseu scurt de 2,4 km (Cursa Izvor) și una pe traseu lung de 14 km (Cursa Brâtcuș) și o competiție de ciclism pe ruta Taia – Brâtcuș. La finalul cursei, toți participanții sunt așteptați la un tradițional gulaș la ceaun, în timp ce pentru câștigători va fi organizată și o festivitate de premiere. Înscrierile în concurs se vor face la fața locului, iar contribuția de participare, care va lua formei unei donații pentru Edward, este de minim 80 de lei.