Filmul ”Tata mută munții” în proiecție specială la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Home Cultură Filmul ”Tata mută munții” în proiecție specială la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani
Filmul ”Tata mută munții” în proiecție specială la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

TATA MUTĂ MUNȚII, cel mai nou film semnat de Daniel Sandu, vine într-o proiecție specială la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani luni, 9 august, începând cu ora 20:00. Regizorul filmului va fi prezent la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului la final.

Filmul spune povestea lui Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, care află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Daniel Sandu s-a născut pe 16 decembrie 1977, la Piatra Neamț. În 2002, a absolvit Facultatea de Regie Film din cadrul Universității Media. Din 2003, lucrează ca scenarist și regizor la seriale de comedie precum „La Bloc“, „La serviciu“, „Fete cu lipici“ (Pro TV), „Gașca“ (Kanal D), „Nimeni nu-i perfect“ (Prima TV). Filme de care este legat numele său: „Cai putere“, „Tata mută munții“, „Un pas în urma serafimilor“. Filmul „Un pas în urma serafimilor“ se bucură de un mare succes, fiind o poveste de viață a unui adolescent care urmează cursurile unui seminar ortodox. Povestea, cu mici intervenții, este, de fapt viața trăită de regizorul Daniel Sandu, în unitatea de învățământ teologic, la Roman. Este deținătorul a numeroase premii în țară și în străinătate.