Ministrul Energiei, Virgil Popescu, mesaj de Ziua Minerilor

Home Stiri la zi Ministrul Energiei, Virgil Popescu, mesaj de Ziua Minerilor
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, mesaj de Ziua Minerilor
Se aniversează astăzi 92 de ani de la tragicele evenimente de la Lupeni, dată de referință în baza căreia sărbătorim anual Ziua Minerilor.
Vreau să le transmit tuturor minerilor din România urări de sănătate și noroc bun!
Mineritul este o meserie grea, ortacii își riscă viața coborând în subteran, de aceea camaraderia din rândurile lor este puternică.
Anul 2021 a fost un an delicat pentru minerii din sectorul energetic. Cu toate acestea, stând la masa dialogului am găsit soluții pentru companiile în care lucrează și am început să implementez cel mai amplu și echitabil program de protecție socială.
Azi, cu prilejul Zilei Minerilor, vreau să subliniez, ferm și răspicat: Nu voi lăsa niciun miner în urmă! Nu voi abandona pe nimeni!
Chiar dacă sectorul energetic românesc merge pe drumul fără întoarcere al decarbonizării, minerii nu trebuie să fie victime colaterale ale acestei schimbări de paradigmă energetică.
Voi face tot ce stă în puterea mea, mereu, pentru a mă asigura că protecția socială, măsurile de reconversie și instrumentele europene pe care le putem aplica, vor veni în sprijinul acestor oameni, care, prin munca lor, au creat condițiile industrializării României.
Virgil Popescu – Ministrul Energiei