Iubitorii de natură și tradiții sunt așteptați de Sf. Maria în Parâng, la Nedeia Troiței

Home Stiri la zi Iubitorii de natură și tradiții sunt așteptați de Sf. Maria în Parâng, la Nedeia Troiței

Iubitorii de natură și tradiții din Petroșani și din toată România sunt așteptați duminică, 15 august 2021, pe platoul situat la cota 1500 m din zona turistica Parâng, unde va avea loc o nouă ediție a evenimentului ”Nedeia Troitei”.

Acest eveniment este organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, împreună cu comunitățile de momârlani și este dedicat păstrării și promovării tradițiilor locale. ”Tradițiile ne definesc ca oameni, ca societate, iar păstrarea și respectarea acestora reprezintă un omagiu adus părinților noștri și trecutului comunității în care trăim. Din străbuni, sfintele sărbători sunt celebrate prin nedei, sărbători ale poporului, pline de bucurie și de pioșenie, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului fiind una dintre cele mai sfinte sărbători ale românilor”, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acesta precizează că toți cei care vor lua parte la această sărbătoare a comunității vor fi întâmpinați cu bucate tradiționale preparate chiar la cota 1.500, muzică și dansuri populare specifice zonei noastre, precum și o prezentare de costume populare. În plus, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul local al municipiului Petroșani, toți participanții la acest eveniment vor fi scutiți de la plata biletelor pentru transportul cu telescaunul. În plus, accesul în poiana troiței din Parâng este acum și unul ușor accesibil pe drumul județean 709 F, ale cărui lucrări de modernizare se apropie de finalizare.