Septembrie aduce o nouă ediție a ”Dac fest” la Măgura Uroiului

Continuă tradiția celui mai renumit festival de reconstituire istorică antică, la Măgura Uroiului, în perioada 03-05 septembrie 2021. Cea de-a XI-a ediție a evenimentului organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Orașul Simeria și Asociația Terra Dacica Aeterna reunește numeroase trupe de ”re-enactment”, dar și pasionați de istorie antică de pretutindeni, într-o serie de activități care vor învia momente din viața și obiceiurile dacilor și ale romanilor din perioada războaielor daco-romane.

Dac Fest vă oferă ocazia să asistați la diverse ritualuri dacice și romane, la demonstrații de lupte între gladiatori, dansuri, ceremonii, antrenamente militare și veți putea participa la lecții de tir cu arcul, ateliere de prelucrare a lemnului, de pielărie, olărit, țesătorie sau fierărie. Gastronomia antică va fi și ea un punct de atracție a evenimentului, iar din taberele dacilor se vor putea zări, ridicându-se spre cer, fuioare de fum de la focul pe care vor fi gătite mâncăruri simple, după rețete moștenite din cele mai vechi timpuri.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 03 septembrie, la ora 20:00, și va fi marcată la Simeria, conform tradiției, prin parada costumelor antice. Urmează apoi două zile, sâmbătă și duminică, în care sunteți invitați la Măgura Uroiului să trăiți în Dacia Liberă, așa cum o făceau și strămoșii noștri.