Investiții în plină execuție pe drumurile județene

Home Administrație Investiții în plină execuție pe drumurile județene
Investiții în plină execuție pe drumurile județene

Dorința administrației CJH de a face din drumurile județene, drumuri europene se materializează cu fiecare investiție publică ce se derulează în acest scop, pe rețeaua drumurilor județene din Hunedoara. Șantierele acestor lucrări au fost inspectate, zilele acestea, din nou, de către președintele CJH, Laurențiu Nistor și de către administratorul public Costel Avram.

Aceștia au evaluat stadiul în care se află lucrările pe drumurile județene din nordul județului, acolo unde se derulează mai multe proiecte de investiții ale administrației județene. Spre exemplu, pe lotul I al Culoarului de Trafic Mureș Nord, unde au început lucrările de modernizare finanțate din fonduri europene, se fac lucrări de lărgire a carosabilului, urmând ca ulterior, întregul tronson de drum să fie asfaltat. Este vorba despre un tronson de drum județean de 24,902 km pe traseul cuprins între DJ 706 A: Ilia – Brănișca (DN 76) – Băița – Ormindea – DN 76, tronsonul Ilia – Bejan (DN 76) km 0+000 – 18+782 și DJ 761: Șoimuș – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – Geoagiu Băi, tronsonul Șoimuș (DN 76) – Bârsău (intersecția cu DJ 107A) km 0+050 – 6+120. Valoarea acestui contract de investiții, care se realizează în cadrul unui amplu proiect pe fonduri europene, care vizează întregul culoar rutier de pe Valea Mureșului, este de 41.279.818,93 fără TVA.

Atât președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, cât și administratorul public, Costel Avram, și-au exprimat încrederea că operatorul care derulează contractul de execuție va respecta atât termenele asumate, cât și proiectul în detaliu.

Tot în zona de nord a județului Hunedoara, o altă investiție a CJH își propune să asigure accesul către Țara Moților pe un drum complet modernizat. În acest scop, în curând vor începe lucrările de modernizare a DJ 741 Criscior – Bucuresci – Almașu Mic de Munte, proiectul fiind finanțat exclusiv din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. Valoarea totală a acestui proiect este de 32.086.913 lei.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram apreciază că acest drum este unul de o importanță deosebită, care va contribui la dezvoltarea comunităților din Munții Apuseni. ”Prin acest drum, legăm Țara Moților de Geoagiu și scutim oamenii de un ocol de 50 de kilometri. Și această investiție, ca și altele pe care le derulează Consiliul Județean Hunedoara, va duce la dezvoltarea județului. Este o mare diferență între a spune că dezvolți județul și a face asta în realitate. Noi credem că prin fapte demonstrăm că ne respectăm promisiunile făcute hunedorenilor și, în limita bugetului județean, facem tot posibilul pentru a încerca să dezvoltăm echilibrat comunitățile din zonă”, a declarat Costel Avram.

La rândul său, președintele CJH, Laurențiu Nistor, arată că lucrările vor începe imediat după mobilizarea constructorului, ordinul de începere al lucrărilor fiind deja emis de autoritățile județene. ”Ne dorim foarte mult să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Am stat de vorbă cu oamenii și mulți dintre ei nu și-au imaginat că cineva, vreodată, va moderniza acest drum. Iată că acest lucru se întâmplă și ne bucurăm că putem să deschidem această zonă. Țara Moților este o zonă spre care ne îndreptăm atenția în mod deosebit și prin ADI-ul constituit la nivelul celor patru județe: Hunedoara, Alba, Arad și Bihor, prin care încercăm să atragem fonduri nerambursabile în perioada imediat următoare”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

În același timp, conducerea CJH dă asigurări că și pe celelalte drumuri județene se efectuează lucrări de întreținere corespunzătoare, acolo unde se impune acest lucru, iar alte drumuri județene cu impact major în economia locală și în dezvoltarea turismului sunt în atenția autorităților județene și urmează să fie reabilitate și modernizate.