”Vacanță în siguranță”, campanie de prevenție derulată de jandarmii hunedoreni la pensiunea Retezat din Valea Jiului

Home Stiri la zi ”Vacanță în siguranță”, campanie de prevenție derulată de jandarmii hunedoreni la pensiunea Retezat din Valea Jiului
”Vacanță în siguranță”, campanie de prevenție derulată de jandarmii hunedoreni la pensiunea Retezat din Valea Jiului

Pe lângă activitățile specifice, jandarmii hunedoreni continuă și campania ,,Vacanță în siguranță”. În acest sens, zilele trecute jandarmii montani au fost alături de un grup de elevi ce a participat la tabăra de aventură Straja, organizată la pensiunea Retezat din Câmpul lui Neag.

Cu ocazia acestei întâlniri au fost abordate teme cu privire la siguranța lor, prevenirea violenței, atât pe perioada vacanței, cât și după reluarea cursurilor, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile.

Grupului format din 90 de elevi cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani și celor 10 cadre didactice le-au fost prezentate aspecte referitoare la rolul şi misiunile jandarmilor și o parte din dotarea specifică pe timpul misiunilor.

De asemenea, echiparea corespunzătoare în zona montană, importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, pe înțelesul celor mici, copiii bucurându-se de interacțiunea cu jandarmii.

Astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare, în cadrul campaniei ,,Vacanță în siguranță” ce se desfășoară pe întreaga perioadă a vacanței de vară, prin întâlniri cu elevii care se află în tabere organizate pe raza județului nostru.