Consiliul județean Hunedoara modernizează parcarea de la baza stațiunii Straja Lupeni

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara modernizează parcarea de la baza stațiunii Straja Lupeni
Consiliul județean Hunedoara modernizează parcarea de la baza stațiunii Straja Lupeni

Consiliul județean Hunedoara și Primăria municipiului Lupeni au semnat un acord de parteneriat privind realizarea unei noi investiții publice de maximă importanță pentru dezvoltarea turismului în stațiunea Straja din Valea Jiului. Acest acord prevede realizarea unor investiții în infrastructura rutieră din zona Brăița, situată la baza stației de plecare a telegondolei către domeniul schiabil din muntele Straja.

Aici urmează fie executate, în perioada imediat următoare, o serie de lucrări de asfaltare și modernizare a parcărilor publice, prima etapă a acestei investiții fiind susținută integral, din punct de vedere financiar, de Consiliul județean Hunedoara. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că ordinul de începere al lucrărilor a fost deja semnat, urmând ca antreprenorul care a câștigat licitație pentru execuție, apreciata firmă de construcții Zona D SRL din Petroșani, să înceapă în cel mai scurt timp lucrările. ”Venim în sprijinul autorităților locale din municipiul Lupeni și, așa cum am promis împreună cu președintele Laurențiu Nistor, Consiliul județean Hunedoara va moderniza parcarea de la baza telegondolei din stațiunea turistică Straja. Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru această investiție, prin care vom asfalta această parcare și vom amenaja câteva sute de locuri de parcare pentru turiștii care vor veni aici. Am convingerea că antreprenorul desemnat cu execuția acestui proiect, chiar dacă are la dispoziție 4 luni pentru a realiza acest proiect, va finaliza lucrările până la deschiderea sezonului turistic de iarnă din acest an, astfel încât turiștii să beneficieze de locuri de parcare moderne, la standarde corespunzătoare”, a declarat Costel Avram.

Mai bine de un milion de lei reprezintă valoarea acestui contract, prin care face parte din etapa I a proiectului privind ”Modernizare și reabili­tare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” , un proiect mai amplu derulat de către autoritățile locale din municipiul Lupeni. Contractul vizează strict modernizarea parcării publice din zona de agrement de la baza stațiunii Straja. Lucrările ce urmează a fi executate constau în realizarea unei parcări moderne, pe o suprafață totală de 5.526,75 mp, cu locuri de parcare realizate pe o suprafață de 3.159,45 mp, respectiv cu modernizarea căilor de acces în parcare pe o suprafață de 2.367,30 mp. Lucrările mai includ: delimitarea parcajelor de spațiul lateral prin borduri de tip A 20 x 25 cm, realizarea unor parcări speciale destinate persoanelor cu handicap, reorganizare zone verzi existente rezultând o suprafață de 1.240 mp de spațiu verde, preluarea și evacuarea apelor pluviale din incinta parcării printr-un sistem de canalizare prevăzut cu guri de scurgere, lucrări de semnalizare verticală și orizontală, pozarea tuburilor gofrate cu cablu de tragere pentru LES, care va asigura iluminatul parcării amenajate.

Obiectivul, “Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, municipiul Lupeni – zona 5 Straja” a fost inclus în hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr.103/2020 privind  actualizarea portofoliului de proiecte din cadrul Planului de dezvoltare a județului Hunedoara 2014-2020 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 131/2017.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță apreciază implicarea Consiliului județean Hunedoara în derularea acestui parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni care, în opinia sa, va avea un impact favorabil în creșterea calității serviciilor de turism din stațiunea Straja. ”Situația parcărilor din stațiunea Straja este una care ne preocupă de foarte multă vreme și am căutat în permanență soluții, în primă fază pentru a identifica și a extinde locurile de parcare, mai apoi pentru a trece la modernizarea acestora. Sprijinul pe care-l primim în acest sens de la Consiliul județean Hunedoara este unul esențial, pentru că implementarea acestui proiect va aduce mai multă siguranță și mai mult confort pentru turiștii care vor veni la Straja și care-și vor putea parca mașinile în mod corespunzător la parcarea de la baza telegondolei. Apreciez implicarea Consiliului județean în derularea acestei investiții care va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării turismului într-una din cele mai apreciate stațiuni turistice din județul nostru: Straja Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit contractului de execuție al acestei investiții, muncitorii de la Zona D au la dispoziție 4 luni pentru a finaliza lucrările, însă aceștia spun că se vor mobiliza în așa fel încât la debutul sezonului de schi din acest an, turiștii care vor alege Straja ca destinație să găsească la baza domeniului schiabil o parcare modernă și sigură.