Festival pădurenesc la Poienița Voinii, acasă la Drăgan Muntean

Home Cultură Festival pădurenesc la Poienița Voinii, acasă la Drăgan Muntean
Festival pădurenesc la Poienița Voinii, acasă la Drăgan Muntean

Se împlinesc patru decenii de când îndrăgitul rapsod popular Drăgan Muntean a pus bazele unui mare festival de muzică populară în Ținutul Pădurenilor, la Poienița Voinii, locul de baștină al regretatului artist. Oameni cu aceeași dragoste de folclor și respect pentru tradiții duc înainte acest festival, în amintirea lui Drăgan Muntean.

O nouă ediție a Festivalului Pădurenilor ”Drăgan Muntean” (Ediția cu numărul XL – 40) va avea loc sâmbătă și duminică ( 28 și 29 august) pe Dealul Cornetului din frumosul Ținut al Pădurenilor, unde toți cei care l-au îndrăgit pe Drăgan Muntean, care iubesc folclorul românesc autentic și aleg să petreacă timp frumos într-un loc minunat din județul Hunedoara, vor avea parte de un spectacol complet.

După un ritual păstrat cu sfințenie an după an în acest eveniment, dimineața zilei de duminică va fi una plină de emoție, pentru că la Biserica ortodoxă din Poienița Voinii, începând cu ora 9, se va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de pomenire a regretatului artist și de vizita la Casa memorială Drăgan Muntean.

În cele două zile de spectacole folclorice, pe scena acestui festival vor urca o seamă de rapsozi populari, între care-i vom regăsi pe Adrian Stanca, Adina și Miruna Hada, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Aida Busuioc, Carmen Muntean, Ana Anuțoiu, Alisa Toma, Alin Ienciu, Vlad Lință, Mara Andraș, Constantin Bogdan, Maia Csoboth, Ionică Ivan și Ioan Surdu. De asemenea, va fi prezent în festival Ansamblul Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean” (Dirijor: prof. Gheorghe Câlțea) și Formația de Dansuri Pădurenești din Ghelari (Coordonator: Adrian Drăgulescu).

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Primăria și Consiliul local al comunei Bunila, Primăria și Consiliul local al comunei Ghelari, Primăria și Consiliul Local al comunei Lelese.