Pompieri hunedoreni în ”misiune de luptă” cu Infernul din Grecia

Home Stiri la zi Pompieri hunedoreni în ”misiune de luptă” cu Infernul din Grecia
Pompieri hunedoreni în ”misiune de luptă” cu Infernul din Grecia

Un număr de treisprezece pompieri hunedoreni intervin, în aceste zile, alături de alte echipe de salvatori din întreaga ţară, în sprijinul Greciei, pentru stingerea incendiilor de pădure şi vegetaţie uscată, care continuă să devasteze teritoriul acestei țări.

Echipa hunedoreană este alcătuită din: locotenent colonel Claudiu Bibarț, plutonier major Andrei Botici, plutonier adjutant şef Călin Ursa, plutonier adjutant Adrian Cleş, plutonier adjutant Daniel Herbeiu, plutonier adjutant Flaviu Dâlv, plutonier adjutant Florin Crăciun, de la Secţia Brad. Din cadrul Detaşamentului Petroşani au fost dislocaţi în Grecia plutonier adjutant Mircea Cofaru, plutonier major Adrian Lina, plutonier adjutant Arthur Schneider, din cadrul Detaşamentului Deva plutonier adjutant Lucian Beregszaszy, plutonier adjutant Ioan Cătălina, iar de la Detaşamentul Hunedoara plutonier adjutant Adrian Adam.

Pompierii hunedoreni sunt coordonaţi în teren şi de locotenent colonelul Claudiu Bibarţ, avansat în grad la excepţional după întoarcerea în ţară, în urmă cu mai bine de o săptămână, după lichidarea incendiilor din insula Evia.

Remarcabil este faptul că toţi pompierii hunedoreni s-au oferit voluntar să participe la această misiune, alături de alți peste 100 de luptători cu flăcările din întreaga ţară. Modulul de intervenţie, din care fac parte şi pompierii hunedoreni este specializat în stingerea incendiilor de pădure și a fost dislocat în Grecia ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, le transmite pompierilor hunedoreni și din întreaga echipă de profesioniști români în lupta cu focul, multă putere, succes în dificila misiune și să se întoarcă cu bine acasă. Acesta consideră că ajutorul oferit statului elen, în aceste momente dificile, este o dovadă de solidaritate şi spirit de sacrificiu care defineşte, de fapt, arma pompierilor din România.