Lupeni, o capitală a distracției, a sportului, a spectacolului, a bucuriei, a recunoștinței

Home Cultură Lupeni, o capitală a distracției, a sportului, a spectacolului, a bucuriei, a recunoștinței
Lupeni, o capitală a distracției, a sportului, a spectacolului, a bucuriei, a recunoștinței

Timp de mai bine de o săptămână, municipiul Lupeni a cunoscut din nou atmosfera de sărbătoare specifică activităților sportive și cultural-artistice, în cadrul unui eveniment așteptat de locuitorii orașului: Zilele Municipiului Lupeni.

Reluate după un an în care pandemia a oprit cursul firesc al vieții oamenilor, Zilele Municipiului Lupeni au consemnat, la final de august 2021, o explozie de evenimente care au făcut din municipiul Lupeni o adevărată capitală a distracției, a sportului, a spectacolului, a bucuriei, a recunoștinței.

La Zilele municipiului Lupeni, sportul a fost rege, iar bucuria celor câteva mii de competitori care au participat atât la concursurile de fotbal, cros sau ciclism organizate de Primăria municipiului Lupeni, dar și la ”Cupa Straja” la fotbal (o competiție tradițională organizată în parteneriat cu CS Sorii Lupeni) a fost una fără margini, astfel încât ierarhiile au fost doar un mic amănunt în derularea tuturor competițiilor. ”M-am bucurat să văd atât de mulți competitori, îndeosebi copii și tineri, la evenimentele sportive din cadrul Zilelor municipiului Lupeni și cred că tocmai faptul că reușim să-i readucem pe copiii și tinerii din municipiul Lupeni pe stadion și pe terenurile de sport este câștigul cel mai mare. Personal, cred că toți cei care au participat la evenimentele sportive din luna august sunt câștigători, iar locul obținut de unii sau de ceilalți nu este decât un amănunt de palmares pentru sportivi și cluburile din care fac parte. Îi felicit pe toți cei care au participat la competițiile sportive și le mulțumesc oamenilor de sport din municipiul Lupeni care s-au implicat, trup și suflet, în organizarea acestor evenimente sportive de mare anvergură”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

De un mare succes s-au bucurat și cele trei zile de concerte care s-au desfășurat în cadrul Zilelor Municipiului Lupeni, un succes anunțat deja cu o săptămână mai devreme, la prima ediție a Festivalului ”Luna Fest” un alt eveniment artistic de mare atmosferă găzduit, în premieră pentru Valea Jiului, în municipiul Lupeni. La spectacolele din cadrul programului Zilelor Municipiului Lupeni, pe scena din Parcul Bărbăteni au făcut senzație, printre alții: Ionică Moroșanu, Olguța Berbec, Remus Novac, Leo Cozma, Teodora Filip, Andrei Calotă (în seara dedicată muzicii populare) sau trupa Color, Diana Delis, Hara și Feli & live band (în showul de gală), al căror concert s-a încheiat în ovații și aplauze, dar și în feerica lumină a unui impresionant foc de artificii. De aceleași binemeritate aplauze și aprecieri s-au bucurat și artiștii locali care au urcat pe scena ”Zilelor Municipiului Lupeni”, deschisă preț de o zi pentru toți performerii acestui domeniu din Lupeni și din toată Valea Jiului. ”Am avut parte de câteva zile de evenimente cultural-artistice deosebite, în care ne-au încântat o seamă de artiști de renume, de la maestrul Dan Puric, până la Ionică Moroșanu sau trupa Hara, în care muzica electronică a fost la Lupeni la ea acasă, în cadrul Festivalului Luna Fest organizat aici de Andrei Popa și în care ne-am bucurat împreună cu un public minunat de aceste evenimente care au atins, în opinia mea, pragul excelenței”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tot sub semnul excelenței a stat și un alt eveniment plin de emoție cuprins în programul Zilelor municipiului Lupeni. Este vorba despre premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, dar și despre premierea celui mai longeviv consilier local din municipiul Lupeni, dl. Dan Marcu, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Toate aceste repere, la care se pot adăuga încă multe altele, constituie esența unui eveniment de care lupenenii s-au bucurat enorm și în care s-au simțit la fel de implicați, fapt care demonstrează că, la Lupeni, Zilele municipiului nu sunt doar un simplu moment marcat în lista activităților publice ale administrației, ci constituie cu adevărat zile de excepție pentru întreaga comunitate.

Felicitări, Lupeni !