Reprezentanți ai Societății Muzeului Ardelean prezenți în tabără istorică și creativă la Petroșani

Home Stiri la zi Reprezentanți ai Societății Muzeului Ardelean prezenți în tabără istorică și creativă la Petroșani
Reprezentanți ai Societății Muzeului Ardelean prezenți în tabără istorică și creativă la Petroșani

O delegație a Societății Muzeului Ardelean condusă de dr. ing. Eniko Bitay – membru al Academiei de Științe a Ungariei, Secretar general al Societății Muzeului Ardelean și profesor universitar la Universitatea Sapienția din Târgu Mureș a fost prezentă la finalul săptămânii trecute la Petroșani, într-o tabără creativă de istorie tehnică.

Scopul acestei tabere științifice este de a căuta obiecte de istorie tehnică ale așezării, în condițiile în care localitatea noastră este considerată poarta de intrare în ceea ce înseamnă mineritul cărbunelui din Transilvania. Participanții la această tabără își doresc să exploreze nu doar istoria, ci și amintirile acestei zone și ale locuitorilor ei, încă de la începuturile dezvoltării economice ale așezării.

În plus, în cadrul unei întrevederi mediate de profesorii universitari Iosif Andraș și Iosif Kovacs între delegația maghiară și autoritățile locale de la Petroșani, au fost analizate și oportunitățile de a pune în valoare această valoroasă zestre istorică și naturală a Văii Jiului. De asemenea, discuțiile s-au axat și pe găsirea celor mai bune posibilități de colaborare între administrația publică locală, comunitatea din Petroșani și Societatea Muzeului Ardelean, în același scop comun de a promova valorile istorice și culturale ale regiunii.