”Petrila nu e aici, ci atunci !” / Expoziție de pictură Ioan Ponta în Valea Jiului

Home Cultură ”Petrila nu e aici, ci atunci !” / Expoziție de pictură Ioan Ponta în Valea Jiului
”Petrila nu e aici, ci atunci !” / Expoziție de pictură Ioan Ponta în Valea Jiului

O inedită expoziție personală semnată de artistul plastic Ioan Ponta din Iași urmează să fie prezentată, în perioada 2-4 septembrie 2021, în Valea Jiului, la Petrila și Petroșani. Evenimentul cultural va fi dublat și de o prezentare de carte, avându-l ca autor pe același apreciat om de cultură din Iași.

Seria de evenimente reunite sub genericul sugestiv ”Petrila nu e aici, ci atunci !” o celebră zicere a maestrului Ion Barbu, cel care este de altfel și amfitrion al acestei noi întâlniri sub semnul culturii și artei în Valea Jiului, se va deschide la Casa Memorială ”Ion D. Sîrbu” din Petrila, joi, 2 septembrie 2021, ora 18,00 unde va avea loc o întâlnire cu cititorii și prietenii, în ceea ce organizatorii au numit ”Povești nemuritoare petrilene”.

Vernisajul expoziției de pictură din colecția Ioan Ponta va avea loc, în prezența artistului, vineri, 3 septembrie 2021, la Casa de cultură a studenților din Petroșani, de la ora 12,00.

De asemenea, sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 17,00 la Casa de cultură ”Ladislau Schimdt” din Petrila va avea loc și o lansare de carte, în cadrul evenimentului intitulat ”Ioan Ponta și cărțile sale cu personaje din Petrila de altădată”.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, artistul Ioan Ponta este la rândul său un reprezentant de cinste al orașului Petrila. Fiu al apreciatei familii de învăţători petrileni Maria şi Romulus Ponta, care au trudit la şcolile din estul Văii Jiului vreme de mai bine de patru decenii, Ioan Ponta a copilărit la Petrila iar, în prezent, este profesor de desen (pensionar), pictor şi membru în faimosul cor „Camerata” din Iaşi.

Seria de evenimente culturale din Valea Jiului care-l vor avea în centrul atenției pe profesorul Ioan Ponta este organizată de Ion Barbu, în parteneriat cu Primăria orașului Petrila, Universitatea din Petroșani, Societatea culturală ”Condiția română”, Asociația ”Fire de iarbă” și Asociția Argument.