Dublă sărbătoare în comunitatea locală din Lupeni, de Ziua Națională a României

Home Stiri la zi Dublă sărbătoare în comunitatea locală din Lupeni, de Ziua Națională a României
Dublă sărbătoare în comunitatea locală din Lupeni, de Ziua Națională a României

Pentru a marca în acest an sărbătoarea Zilei Naționale a României, Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni au ales să aducă în atenția locuitorilor, în primul rând, cei mai talentați dintre copiii acestei comunități.

Așa se face că, într-un spectacol-maraton derulat preț de câteva ore bune în parcul CAP, principalul loc de întâlnire al oamenilor de toate vârsterle din municipiul Lupeni, au dat glas unor emblematice și emoționante cântece patriorice și populare artiștii Clubului Copiilor și Elevilor Valea Jiului – Filialal municipiului Lupeni (coordonați de prof. Simona Ionașc), corul de copii al Școlii gimnaziale nr. 3 – clasa a V-a B (coordonați de prof. Felicia Cîlțea), elevii clasei de canto – muzică populară coordonați de prof. Simona Ionașc, iar dansatorii Ansamblului folcloric ”Mesagerii Iubirii”, de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” – Școala gimnazială nr. 2 Lupeni (coordonați de prof. Mariana Peptenaru) au încins atmosfera de petrecere, cu o suită momârlănească și o horă în care s-au prins și mulți dintre spectatorii veniți să admiure spectacolul copiilor, dar și cu o frumoasă jiană a fetelor.

”România este o țară frumoasă, cu oameni frumoși și valoroși, pe care-i regăsim peste tot așa cum îi regăsim și aici, în comunitatea locală a Lupeniului. Ca primar, cred că este de datoria mea să aduc în atenția întregii noastre comunități acești copii și tineri valoroși și acești profesori pasionați care-i îndrumă, pentru ca toți cetățenii Lupeniului să-i vadă, să-i asculte, să-i admire și să-i aplaude. Eu apreciez cu atât mai mult efortul pe care acești copii l-au făcut pentru a se pregăti pentru acest spectacol pe care îl dăruim cu drag cetățeneilor municipiului Lupeni, pentru că am văzut cât de mult a muncit și Adam, fiul meu cel mare, pentru a pregăti momentul lui în acets spectacol dedicat Zilei Naționale a României. Privindu-i, ascultându-i, admirându-i și încurajându-i pe ei, copiii noștri, copiii Lupeniului, sărbătoarea noastră de Ziua Națională a României este cu atât mai frumoasă și mă bucur că atât de mulți oameni au venit astăzi aici, în parc, pentru a ne bucura de spectacolul copiilor noștri și de ziua națională a tututuror românilor”, a declarat Lucian Resmeriță, primaul municipiului Lupeni.

Rând pe rând, pe scena din parcul central al municipiului Lupeni au urcat grupuri vocale și tineri deosebit de talentați, care au încântat publicul cu vocile lor de privighetoare: Grupul ”Românașii”, Grupul vocal al elevilor și absolvenților clasei de canto a apreciatei profesoare Simona Ionașc, dar și soliștii: Carina Manolescu, Camelia Fodor, Răzvan Ionașc, Vlad Burlacu, Maria Râpă, Andreea și Roxana Iacobescu, Ianis Bolosin, Adina Cernat, Radu Moldovan, Izabela Ianc, Roberta Maxer, Daria Ghenea, Crișan Bianca, Stoi Cristina, Barna Miruna, Olariu Timotei, Alexia Vlaicu și Ana Arsan. De asemenea, două dintre cele mai frumoase poezii dedicate României au fost aplaudate cu mult entuziasm, după recitarea emoționantă a copiilor Adam Resmeriță, respectiv Nicoleta Melyssa Suba.

De aplauze și aprecieri din partea publicului s-au bucurat și invitații de onoare din spectacolul dedicat Zilei Naționale a României la Lupeni, solista de muzică populară Ionela Magyari și emblematicul cantautor și solist folk din municipiul Lupeni, Florin Paul Camen, al căror recital a fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți.

Pe 1 Decembrie 2022 a fost o dublă sărbătoare în comunitatea Lupeniului. Asta deoarece sărbătoarea Zilei Naționale a României a fost dublată, imediat după lăsarea serii, de momentul festiv al aprinderii luminilor de sărbătoare din parcurile municipiului Lupeni, moment care a deschis oficial sărbătorile de iarnă ale acestui an în această localitate a Văii Jiului. Sute de copii l-au înconjurat, pentru acest moment, pe primarul Lucian Resmeriță, în mâna căruia s-a aflat ”butonul magic” care, odată apăsat de unul din acești copii entuziaști, aduce atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă.

”Poate că iluminatul ornamental din acest an nu este pe măsura a ceea ce ne-am fi dorit și noi, dar și cetățenii. Însă criza energetică mondială, care ne afectează și pe noi, ca de altfel toate orașele României și Europei, ne-a determinat să căutăm cea mai bună soluție pentru a reuși să îmbinăm nevoia de a gestiona eficient resursele energetice de care putem dispune cu nevoia de a ne bucura de atmosfera tipică sărbătorilor de iarnă. Am decis astfel să realizăm un iluminat ornamental spectaculos în toate parcurile municipiului Lupeni și pe doar câteva din străzile centrale, dar nu ascund faptul că am avut, chiar și așa, emoții pentru că inclusiv în cadrul spectacolului dedicat Zilei Naționale, am avut o scurtă pană de curent la Lupeni. Sper ca astfel de incindente să nu se mai repete în luna decembrie și să ne putem bucura cu toții, în atmosfera feerică a luminilor multicolore care împodobesc aleile tuturor parcurilor din municipiul Lupeni, de sărbători fericite. Sărbători în întâmpinarea cărora vom avea la Lupeni multe surprize și momente frumoase dedicate cetănilor din comunitatea locală, dar și celor care ne vizitează”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Într-un fel, am putea spune că 1 Decembrie 2022 a marcat chiar o triplă sărbătoare la Lupeni, dacă avem în vedere că tot în această zi s-a deschis oficial sezonul turistic de iarnă în stațiunea Straja. Și asta nu oricum, ci cu zăpadă pe pârtii, cu toate instalațiile de cablu funcționale și cu sute de turiști prezenți deja în această stațiune.