”Lira cu briliante” răsună din nou la Petroșani

Home Cultură ”Lira cu briliante” răsună din nou la Petroșani
”Lira cu briliante” răsună din nou la Petroșani

Timp de trei zile, în perioada 7-9 aprilie 2023, începând cu ora 11,00 sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani este scena unei noi ediții a tradiționalului și apreciatului festival artistic ”Lira cu briliante”.

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, evenimentul este organizat de Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani, condusă de prof. Tiberiu Coconeț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani.

În cadriul acestui eveniment vor concura pentru trofeele ”Lira cu briliante” la secțiunile: muzică populartă, muzică ușoară, pricesne, remember, fol, teatru ș.a. peste 100 de tineri artiști din Valea Jiului, dar și din alte zone ale țării, precum Alba Iulia, Ianca, Cluj Napoca, Argeș, Mehedinți sau Craiova. Concursul se bucură de jurizarea asigurată de muzicieni și profesioniști ai educației și artelor spectacolului, precum: Tiberiu Coconeț, Ioaa Anton, Iuliana Petra, Maria Dan Păucean, Maria Cioica, Gabriela Cononeț, Tudor Sima și Andreea Silochi.

Prima zi a festivalului, vineri, 7 aprilie 2023 este dedicată concursului pe secțiunile: Pricesne, Creație – Muzică populară, Remember – Muzică Populară, Folk, Teatru, Grupuri vocale și Duete, dar și recitalul susținut de laureata ediției precedente, Teofana Melek Cepoi. Tot în cadrul acestui festival, elevii cercurilor de Metaloplastie, respectiv de Pictură și Desen din cadrul Clubului Copiilor Valea Jiului vor prezenta o expoziție cu lucrări din creația proprie. Competiția artistică va continua și în zilele de sâmbătă și duminică, zi în care, de la ora 15,00 este programată Gala laureaților.

Și în acest an, Festivalul ”Lira cu briliante” se bucură de recitaluri ale invitaților, fie laureați ai edițiiloir precedente, fie membri ai juriului, fie alți artiști remarcabili ai scenei românești, între care amintim pe: Daria Dănilă, Rebeca și Adrian Negoi, Teofana Cepoi Melek, Maria Dan Păucean, Andreea Silochi, frații Ionuț și Nicușor Tiric, Andrei Ititesc, Tudor Sima, Marius Țugulescu ș.a.

Precizăm, totodată, că participarea publicului la acest eveniment este gratuită, desigur în limita locurilor disponibile în sală.