”Lira cu briliante” răsună din nou la Petroșani

”Lira cu briliante” răsună din nou la Petroșani

Timp de trei zile, în perioada 26-28 aprilie 2024, sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani este scena unei noi ediții a tradiționalului și apreciatului festival artistic ”Lira cu briliante”.

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, evenimentul este organizat de Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani, condusă de prof. Tiberiu Coconeț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani.

În cadrul acestui eveniment vor concura pentru trofeele ”Lira cu briliante” la secțiunile: muzică populartă, muzică ușoară, pricesne, remember, fol, teatru ș.a. peste 100 de tineri artiști din Valea Jiului, dar și din alte zone ale țării. Concursul se bucură de jurizarea asigurată de muzicieni și profesioniști ai educației și artelor spectacolului, precum: prof. Tiberiu Coconet, președintele Asociației Lirica din Petroșani (președintele juriului); prof. Ioana Anton, realizator emisiuni folclorice TV Argeș; prof. Maria Dan Păucean, solist de muzică populară; prof. Sita Novac, solist muzică populară; prof .Angelica Stănescu, solist muzică populară; prof. George Farcaș, solist muzică populară; prof. Andreea Şilochi, solist muzică ușoară și compozitor; prof.Maria Cioca -președinte al Asociației culturale Astra.

Prima zi a festivalului, vineri, 26 aprilie 2024, cu începere de la ora 15,00 este dedicată concursului pe secțiunile: Muzică folk, muzică instrumentală, duete. Sâmbătă, 27 aprilie 2024 de la ora 11,00 vor avea loc audițiile pentru muzică ușoară, solo și duet, muzică de divertisment iar duminică, 28 aprilie 2024, tot de la ora 11,00 este programat concursul pentru secțiunile: muzică populară, muzică instrumentală clasică, pian, grupuri și dutele.

Și în acest an, Festivalul ”Lira cu briliante” se bucură de recitaluri ale invitaților, fie laureați ai edițiilor precedente, fie membri ai juriului, fie alți artiști remarcabili ai scenei românești, între care amintim pe: Daria Dobrogeanu, Cristi Bengulescu, Elena Mojoatcă, Remus Hotescu, Daria Dănilă, Rebeca Negoi, Melek Cepoi și Ansamblul Piatra Crinului din Parâng.

Evenimentul este suținut, ca de fiecare dată, de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că acest eveniment se bucură deja de o binemeritată tradiție și confirmă activitatea remarcabilă a profesorului Tiberiu Coconeț, cetățean de onoare al municipiului Petroșani, în domeniul educației cultural-artistice. ”Festivalul cultural-artistic Lira cu Briliante a devenit, în timp, un important reper pentru scena artistică locală și națională, fapt confirmat de participarea tot mai mare a tinerilor pasionați de muzică în această frumoasă competiție artistică ce poartă amprenta pasiunii și dedicației reputatului prof. Tiberiu Coconeț, cetățean de onoare al municipiului Petroșani, un om sub bagheta căruia s-au format zeci de artiști valoroși ai scenei artistice din Valea Jiului. Este o bucurie pentru noi că putem găzdui un astfel de eveniment care aduce în atenție tineri deosebit de talentați, pasionați de muzică și că putem oferi publicului din Petroșani încă un eveniment artistic ce are în prim-plan tinerii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Precizăm, totodată, că participarea publicului la acest eveniment este gratuită, desigur în limita locurilor disponibile în sală.