Ziua Copiilor a fost sărbătorită la Lupeni, cu muzică, magie și multă veselie

Home Stiri la zi Ziua Copiilor a fost sărbătorită la Lupeni, cu muzică, magie și multă veselie
Ziua Copiilor a fost sărbătorită la Lupeni, cu muzică, magie și multă veselie

Sutele de copii, dar și părinții și bunicii care i-au însoțit pe aceștia în Parcul CAP de la Lupeni, au avut parte în data de 1 Iunie 2023 de o veritabilă călătorie în universul magic al copilăriei, așa cum de altfel le promiseseră reprezentanții administrației publice locale, cei care au programat, de altfel, organizarea acestui eveniment în mijlocul comunității.

Copiii s-au putut bucura toată ziua de atmosfera de sărbătoare creată, tot datorită lor, în perimetrul parcului central al Lupeniului, devenit principalul loc de întâlnire al comunității,. un loc al spectacolului, al veseliei și bunei dispoziții. Organizatorii evenimentului, reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, au fost ca de fiecare dată prezenți în mijlocul oamenilor și au împărțit, cu generozitate, mii de baloane colorate tuturor celor prezenți. Primarul Lucian Resmeriță a avut o triplă calitate la sărbătoarea Zilei Copiilor, fiind în același timp copil al părinților săi, părinte al copiilor săi și lider al comunității locale, calități pe care le-a onorat în mod corespunzător. ”Sigur că este o mare bucurie pentru mine să pot petrece această zi, așa cum spune și un celebru cântec, într-o lume minunată, în lumea copilăriei. Personal sunt prezent astăzi la Ziua Copiilor și ca primar, dar și ca părinte și chiar ca și copil, pentru că am venit împreună cu echipa din Primărie, cu consilierii locali, cu soția mea și cu copiii mei, dar și împreună cu părinții și cu bunica mea. Mă bucur de asemenea că atât de mulți copii, atât de multe familii din Lupeni au venit să sărbătorim împreună, ca într-o mare familie, această sărbătoare specială care este, pentru fiecare dintre noi și pentru noi toți, una cu adevărat specială. Am avut aici un emoționant spectacol în care pe scenă au urcat cei mai talentați dintre copiii noștri, de la școlile din oraș, de la Clubul copiilor, așa cum ne-am simțit ca-ntr-o lume a poveștilor împreună cu actorii teatrului din Petroșani, care au venit costumați în cele mai frumoase personaje de poveste. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, celor care au contribuit la succesul acestei frumoase Zile a Copiilor de la Lupeni și le transmit copiilor Lupeniului să păstreze mereu în suflet starea aceasta de bucurie, de magie, de veselie, pe care ne-au transmis-o și nouă. La mulți ani, copiilor Lupeniului! La mulți ani, tuturor copiilor!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pe scena amplasată în centrul parcului, în mijlocul participanților la eveniment, au urcat o seamă de copii frumoși și deosebit de talentați care le-au oferit tuturor celor prezenți un spectacol deosebit de frumos, energizant, emoționant, care i-a atras ca un magnet pe cei mici și ce mari, în fața scenei, pentru a-i filma, dar și pentru a-i aplauda pentru prestația lor deosebită. Rând pe rând, au urcat pe scenă, Grupul ”Româncuțele” și membrii clasei de muzică ușoară de la Cercul artistic al Clubului Copiilor din Valea Jiului – Filiala Lupeni, coordonați de prof. Simona Ionașc, elevii clasei a III-a B de la Școala gimnazială nr. 3 Lupeni, coordonați de prof. Melania Nan, Ansamblul folcloric ”Mesagerii iubirii” de la Școala gimnazială nr. 2 Lupeni, coordonat de prof. Mariana Peptenaru, dar și cei mai noi membrii ai Cenaclului ”Pas cu pas” coodonat de prof. Petronela Baldovin, Daria Neagoe și Adam Resmeriță.

În urale și aplauze, dar și într-o hărmălaie generalizată, generate de bucuria copiilor, și-au făcut apariția în piață cele mai frumoase personaje din filme și din desene animate, care cu ajutorul actorilor Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani au prins viață și au coborât din cărți direct în mijlocul copiilor, cu care s-au fotografiat, au cântat, au dansat, s-au jucat preț de câteva ore, spre bucuria tuturor celor prezenți. În plus, tot echipa minunaților actori ai teatrului din Petroșani, au pus în scenă, în parcul de la Lupeni, o reprezentație specială a piesei de teatru pentru copii ”Aventurile lui Mickey Mouse” de Aida Ganea, într-o punere în scenă a cărei regie, scenografie și muzică originală sunt semnate de Dan Mirea.

Iar pentru ca o zi frumoasă în universul magic al copilăriei să se încheie într-adevăr prin magie, la orele serii, în Parcul CAP de la Lupeni s-au aprins și luminile multicolore care vor străluci aici pe toată perioada verii, acest parc fiind de altfel singurul din Valea Jiului care beneficiază de iluminat ornamental și pe perioada sezonului de vară, nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă.