Masă rotundă la Universitatea din Petroșani privind îmbunătățirea competențelor profesionale ale studenților

Home Educație Masă rotundă la Universitatea din Petroșani privind îmbunătățirea competențelor profesionale ale studenților
Masă rotundă la Universitatea din Petroșani privind îmbunătățirea competențelor profesionale ale studenților

Un nou eveniment din cadrul unui inedit proiect eduicațional derulat la Universitatea din Petroșani, grație unei sponsorizări oferite de SYNEVO ROMANIA și Asociația Medicover, va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 12,00 la sala de conferințe a instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Este vorba despre masa rotundă cu tema ”Îmbunătățirea competențelor profesionale ale studenților pentru a face față provocărilor actuale”. Evenimentul face parte din cadrul proiectului EEPM-UPET_Synevo 2023 dezvoltat în cadrul Universității din Petroșani, sub coordonarea conf.univ.dr.ing. Ciolea Daniela Ionela.

Aceasta evidențiază faptulș că obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă pentru 150 de studenţi ai Universității din Petroșani, prin furnizarea unui pachet integrat de orientare, consiliere şi stagii de practică la potenţiali angajatori într-un interval de 6 luni.

Proiectul vizează de asemenea atât corelarea şi verificarea cunoştinţelor teoretice acumulate de către studenţi cu activitatea practică aferentă specializării, cât şi consilierea şi orientarea profesională a acestora prin deprinderea de abilităţi personale relevante pentru piaţa muncii şi oportunităţi sporite pentru participarea pe piaţa muncii.

Proiectul dezvolta competente si abilitati necesare în vederea integrarii pe piata muncii pt 150 de studenti, contribuind la indeplinirea obiectivului general al POSDRU prin derularea de actiuni ce vizează dezvoltarea capitalului uman si corelarea educației și învățării pe tot parcursul vietii cu cerintele pietei muncii, prin crearea de proceduri și instrumente specifice, în vederea îmbunătățirii accesului absolvenților în participarea viitoare a acestora pe o piață a muncii modernă, flexibila și inclusivă.