Proiecte educționale la Colegiul Național de Informatică ,,Carmen Sylva” din Petroșani

Home Educație Proiecte educționale la Colegiul Național de Informatică ,,Carmen Sylva” din Petroșani
Proiecte educționale la Colegiul Național de Informatică  ,,Carmen Sylva” din Petroșani

Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani a fost implicat, la jumătatea lunii octombrie, în diverse acțiuni desfășurate sub egida programului Erasmus+.

Dacă la Petroșani a fost organizată activitatea dedicată  diseminării și exploatării rerzultatelor din cadrul proiectului Erasmus+ intitulat ”Language of the photos”, derulat în perioada septembrie 2015 – august 2017, un eveniment care s-a materializat prin organizarea unui seminar în Consiliul Elevilor, în cadrul căruia elevii implicați direct și indirect în proiectul ”Language of the photos” au prezentat experiența lor câștigată prin participarea la acest program, la București, prof. Popescu Rodica Mariana, coordonatoarea proiectului de la ”Carmen Sylva”   a diseminat în cadrul reuniunii naționale rezultatele și produsele acestuia.

Cu această ocazie a fost lansată și cartea  ”Language of the photos”, care reprezintă produsul final al proiectului, o carte scrisă în limba română dar tradusă și în engleză, turcă, portugheză și polonă (limbile celorlalte țări participante la program), carte care promovează cu succes iubirea, toleranța, respectul, pacea și prietenia.

Acest eveniment a fost organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de programe europene în educație la nivel European, a 20 ani în România și a 10 ani de când suntem membrii ai Uniunii Europene”, a declarat prof. Gabriela Rus, directorul Colegiului.

De asemenea Colegiul Național de Informatică ,,Carmen Sylva” Petroșani  este câștigătorul unui proiect prin care laboratoarele de informatică au primit 15 calculatoare recondiționate. Prin proiectul ,,Porți deschise pentru toți copiii”, echipa a dovedit o implicare activă în îmbunătățirea calității educației în colegiu, iar Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România este onorată de interesul manifestat față de programele promovate.

Comisia de jurizare a fost formată din reprezentanți ai companiilor Enel, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute). Criteriile de evaluare a proiectelor s-au bazat în primul rând pe relevanță, impact, fezabilitate, sustenabilitate și aprecierea globală.