”Ora Pământului” stinge lumina la Deva, sâmbătă seara

Home Administrație ”Ora Pământului” stinge lumina la Deva, sâmbătă seara
”Ora Pământului” stinge lumina la Deva, sâmbătă seara

Municipiul Deva participă, sâmbătă seara, la cel mai mare eveniment de mediu din istorie, alăturându-se astfel orașelor din întreaga lume care sting lumina, timp de 60 de minute, în scopul conștientizării impactului negativ pe care îl are asupra mediului consumul exagerat de resurse energetice.

Astfel, sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 20:30-21:30, în municipiul Deva se vor stinge luminile pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona pietonală) și la sediile Primăriei și Consiliului Local Deva, Instituției Prefectului Județul Hunedoara, Consiliului Județean Hunedoara, Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Teatrului de Artă, Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, precum și la toate cele 11 unități de învățământ din oraș.

”Ora Pământului” (”Earth Hour”) se sărbătorește anual în toată lumea, în luna martie, la inițiativa World Wide Fund for Nature, și constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar.
Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia.

România participă la ”Ora Pământului” din 2009, iar de anul acesta, se pune un accent mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura.