Festivități de Ziua Poliției, în avans la IPJ Deva

Astăzi, poliţiştii hunedoreni au marcat, în avans, Ziua Poliţiei Române în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere, au fost premiaţi poliţiştii sau echipele care au câştigat diferitele competiţii sportive organizate cu această ocazie (fotbal, tir, şah, tenis de masă şi pescuit sportiv).

Festivitatea a continuat cu  avansarea, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, a 74 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi a culminat cu desemnarea cel mai bun colectiv de poliţişti, a celei mai bune subunităţi de poliţie şi, desigur, a poliţistul anului.

De asemenea, au fost felicitaţi public doi agenţi de poliţie care s-au remarcat prin activităţi profesionale de excepţie şi spirit civic. Este vorba despre dl. agent şef principal de poliţie MURAR ROMAN, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – pentru meritul de a fi contribuit la documentarea activităţii infracţionale a unor persoane cercetare pentru infracţiuni la regimul armelor, fiind chiar rănit de un braconier în cursul unei astfel de misiuni. O altă diplomă de excelenţă a fost acordată d-lui agent şef de poliţie TUDOR DARIE, din cadrul Postului de Poliţie Dobra, care, la data de 26.02.2018, deşi se afla în afara orelor de program, a intervenit cu promptitudine la locul unui incendiu,  pătrunzând în incinta imobilului în flăcări și evacuând doi copii (în vârstă de 6 luni şi 4 ani), cărora le-a salvat, astfel, viaţa.

Ca în fiecare an, au fost premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii. În urma deliberărilor, Poliţia Municipiului Brad a fost desemnată cea mai bună subunitate de poliţie, în timp ce Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a fost desemnat „colectivul anului”.

Diploma de excelenţă „poliţistul anului” a fost acordată d-lui comisar şef de poliţie POPA NICOLAE (foto), din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale. Absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, din Bucureşti, comisarul şef de de poliţie  este încadrat în M.A.I. din anul 1999, iar din anul 2001 activează în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara, unde coordonează activităţile pe linia protejării patrimoniului cultural naţional.

La eveniment al participat, alătur de alți invitați, prefectul și subprefectul județului Hunedoara.Prefectul județului, Fabius Kiszely, a dat citire mesajului de felicitare transmis de Ministrul Afacerilor Interne, d-na Carmen Dan, i-a felicitat pe poliţiştii hunedoreni pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile şi le-a urat mult succes în activitate.