O nouă generație de absolvenți și-a luat zborul din ”cuibul cunoașterii” de la Colegiul ”Mihai Viteazu” din Vulcan

Home Educație O nouă generație de absolvenți și-a luat zborul din ”cuibul cunoașterii” de la Colegiul ”Mihai Viteazu” din Vulcan
O nouă generație de absolvenți și-a luat zborul din ”cuibul cunoașterii” de la Colegiul ”Mihai Viteazu” din Vulcan

Imnul absolvenților, ”Gaudeamus Igitur” a răsunat astăzi și la Vulcan, acolo unde o nouă generație de absolvenți ai Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” și-au luat rămas bun de la viața de liceean, în aplauzele colegilor, ale profesorilor și părinților, dar și în aplauzele liderilor comuntății locale vulcănene.

În cinstea lor, la Cinematograful ”Luceafărul” a fost organizată o festivitate de premiere aparte, în cadrul căreia cei mai buni dintre absolvenții claselor a XII-a de la apreciatul liceu din Vulcan au fost premiați și medaliați pentru rezultatele lor la învățătură. O medie de 10 și alte peste 100 de medii de peste 8,50 sunt dovada succesului muncii pe băncile școlii pentru o nouă generație demnă de întreaga apreciere publică pe care au primit-o astăzi. Pentru ei, urmează de pe acum, cel mai important examen, cel al bacalaureatului și al maturității depline. Odată ce și acest pas va fi făcut, absolvenții de astăzi vor deveni oameni în toată firea, oameni pe care familia și comunitatea se vor baza de acum încolo.

Emoția a fost ”status quo”-ul zilei de astăzi la Vulcan. Prin emoții au trecut absolvenții Colegiului din Vulcan, îmbrăcați în frumoasa ținută de ceremonie academică (robă, tocă și eșarfă), așezonată cu medalii și diplome. Prin emoții și mai mari au trecut profesorii și diriginții claselor a XII-a, în glasul cărora s-a simțit din plin acest sentiment. Neîndoielnic, prin emoții uriașe, însoțite de lacrimi de fericire, au trecut părinții, bunicii, frații, surorile și toate rudele frumoșilor absolvenți ai anului 2018 de la Vulcan, care au venit în număr mare să-i vadă și să-i aplaude pe cei dragi. Emoțiile au fost însă la fel de puternice și pentru primarul Gheorghe Ile și viceprimarul Cristian Merișanu, prezenți ca întotdeauna, și la acest eveniment major al comunității locale din municipiul Vulcan.

Cuvinte emoționante, motivante și pline de înțelepciune s-au scurs direct în sufletele celor prezenți din partea directorului Colegiului ”Mihai Viteazu” din Vulcan, prof. Malvine Socaci, un dascăl deopotrivă apreciat de absolvenții de astăzi, ca și de alte zeci de generații de absolvenți ai școlii vulcănene. ”Vă luați astăzi rămas bun de la noi și de viața de școlar. Vreau să vă rog să nu uitați însă, indiferent unde vă va duce destinul vostru, că ați fost elevii acestei școli, să nu uitați că o parte din sufletul nostru, al fiecărui profesor, vă aparține pentru totdeauna. Și nu uitați că, indiferent cine ce v-ar spune, indiferent prin ce greutăți veți trece în viață, trebuie să fiți curajoși și puternici, așa cum ați demonstrat în școală că sunteți deștepți și frumoși. Păstrați în inima voastră acești frumoși ani de liceu și urmați-vă, cu încredere, speranță și voință, drumul pe care vi-l croiți, de pe acum, voi înșivă, în viață. Mult succes !”, a spus, în discursul său, prof. Malvine Socaci.

Cuvinte la fel de frumoase au fost spuse astăzi și de profesorii diriginiți care au avut misiunea onorantă de a-i premia pe cei mai buni dintre absolvenții de liceu din municipiul Vulcan.

Și tot de cuvinte frumoase, dar și de sfaturi părintești și îndemnuri despre viitorul rol al tinerilor vulcăneni în viața urbei, au avut parte ș din partea pimarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. ”Adolescența este prin excelență etapa de viață în care totul pare posibil. Fiecare om trece prin această vârstă ale cărei atribute sunt extraordinare. Pentru absolvenții claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul universul posibilităților fiecăruia va începe să devină realitate, în curând.  Încheierea acestei etape de viață este, în realitate, o nouă posibilitate, un nou început. Care presupune o alegere. Sau mai multe, după aspirația fiecăruia. Sunt mândru de felul în care, ca elevi, acești tineri au încheiat, cu rezultate deosebite, clasa a XII-a. Urmează acum examenul de Bacalaureat, testul maturității pe care snt convins, văzând rezultalele la învățătură din acest an, că-l veți trece ușor. Urmează acum o nouă etapă, una de pregătire superioară, de afirmare profesională, de clădire a unui destin care să vă împlinească dorințele. Vă doresc să aveți succes și să visați cât mai înalt, cât mai îndrăzneț. Pentru că doar celor îndrăzneți succesul le este prieten. Multă baftă !”, a spus primarul Gheorghe Ile.

La Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan o nouă generație de adolescenți și-au luat de astăzi, zborul, spre propiul lor destin în viață. Dar drumul spre cunoaștere și evoluție rămâne deschis pe mai departe generațiilor următoare, care au preluat deja ”cheia succesului” de la absolvenții generației 2018.

Gaudeamus igitur ! Să ne bucurăm, așadar !