Bucătărie modernă pentru masa bolnavilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani

Home Administrație Bucătărie modernă pentru masa bolnavilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani
Bucătărie modernă pentru masa bolnavilor de la Spitalul de Urgență din Petroșani

Începând de astăzi, 4 iulie 2018, Spitalul de Urgență din Petroșani are o nouă bucătărie care va asigura hrana bolnavilor internați în unitatea medicală de la Petroșani. Obiectivul a fost dat în folosință astăzi, în prezența primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, de către conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani.

Bucătăria va fncționa într-o clădire anexă complet reabiltată și modernizată, dotată corespunzător pentru activități de preparare a hranei și depozitare a alimentelor. În plus, 6 bucătari vor prepara aici zilnic meniurile speciale de care beneficiază, gratuit, persoanele asigurate în sistemul medical de stat care sunt internate pe secțiile Spitalului din Petroșani.

”Începând de astăzi, Spitalul de Urgență din Petroșani dispune de o bucătărie modernă, dotată la standarde de ultimă generație. Odată cu realizarea investiției, unitatea medicală nu va mai trebui să achiziționeze hrana pentru pacienți, ci aceasta va fi preparată chiar în incinta unității”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, prezent la punerea în folosință a acestui obiectiv.

Directorul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu, a precizat că în urma investițiilor care au fost realizate pentru modernizarea noului blocului alimentar al Spitalului, aici vor putea fi preparate, zilnic, circa 1000 de porții de hrană pentru pacienţi.

Pe perioada în care clădirea blocului alimentar a fost în renovare, hrana pentru bolnavii internați la Petroșani a fost furnizată de cantina Universității din Petroșani.