Trubaduri în concert la Cetatea Devei

Fortăreața medievală din centrul Devei, care datează din secolul al XIII-lea va găzdui sâmbătă, 21 iulie 2018, între orele 17:30 – 19:30, în zona Bastionului Sud-Estic (sosire Telelcabină) un concert de muzică folk, sub genericul ,,Trubaduri în Cetatea Deva”.

”Spectacolul va fi susținut de către unii dintre cei mai buni interpreți de muzică folk din județul Hunedoara: Mihai Iovan, Andreea Oprea, Aron Gaspar și Erik N. Turică. Ei vor cânta piese compoziție proprie cât și din repertoriul național și internațional. Trubadurii, cum se numeau poeții – cântăreți medievali dădeau pe vremuri glas poveștilor despre cavalerism și dragoste. Timp de două ore, trubadurii vremurilor noastre vor face ca locurile încărcate de istorie să răsune în acordurile chitarelor”, se arată într-un comunicat al Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, organizatorul acestui eveniment.

Scopul acestui eveniment este de a promova talentele locale dar și monumentul istoric, emblemă a orașului Deva, care are un imens potențial turistic.

Intrarea publicului la concert este gratuită.