Consiliul local Petroșani acordă facilități pentru organizarea ”Nedeii Troiței ” din Parâng

Home Reportaj Consiliul local Petroșani acordă facilități pentru organizarea ”Nedeii Troiței ” din Parâng

O nouă ediție a tradiționalului eveniment intitulat ”Nedeia Troiței” va avea loc, în luna august, în satul de vacanță din stațiunea turistică Parâng. Pentru buna organizare a acestui eveniment, primarul municipiului Petroșani a solicitat Consiliului local aprobarea sumei de 5.500 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli de organizare.

De asemenea, consilierii au aprobat și propunerea primarului municipiului Petroșani de a acorda acces gratuit cu instanațiile de telescaun tuturor celor care vor dori să urce la munte în data de 15 august 2018, pentru a participa la aceste eveniment tradițional de pe agenda activităților culturale și de promovare a tradițiilor și turismului montan din Valea Jiului.

„Traditiile ne definesc ca oameni, ca societatea, iar pãstrarea si respectarea acestora reprezintã un omagiu adus pãrintilor nostri  si trecutului comunitãtii în care trãim.  Din strãbuni, sfintele sãrbãtori sunt  celebrate prin nedei, sãrbãtori ale poporului, pline de bucurie si piosenie, sãrbãtoarea Adormirii maicii Domnului fiind una dintre cele mai sfinte sãrbãtori ale românilor. Nedeia Troitei este organizatã, în fiecare an, la Troita ridicatã la cota 1500 de metri din masivul Parâng. Ea are drept scop promovarea traditiilor localnicilor din zonã și constã în prepararea bucatelor tradiționale care vor fi oferite gratuit tuturor participantilor, o slujbã de pomenire, un spectacol de muzicã și dansuri populare specifice zonei noastre, precum și o prezentare de costume populare”, informează primarul Tiberiu Iacob Ridzi.