Noi măsuri în sprijinul investițiilor anunțate de Guvern

Home Economie Noi măsuri în sprijinul investițiilor anunțate de Guvern

Luna iulie vine cu noutăți și vești bune pentru mai multe sectoare – de la cel investițional, economic, dar și social. A fost modificată schema de ajutor de stat, a fost prezentat al doilea pachet cu investiții strategice, iar pensiile au crescut în conformitate cu programul de guvernare, după cum informează deputatul hunedorean Laurențiu Nistor.

Astfel, Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat că vor fi modificate condiţiile schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, permiţând astfel mai multor firme româneşti să poată aplica. Valoarea minimă a unui proiect va fi de 3 milioane de euro. Practic, prin acordarea acestei scheme de ajutor de stat, cu un buget anual de 145 de milioane de euro, se obţine un efect multiplicator în economie, prin angrenarea unor investiţii conexe, dar şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii.

Deputatul Laurențiu Nistor mara ată că Executivul a prezentat și al doilea pachet de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Acestea sunt: amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea aeroportului Bucureşti Sud, canalul magistral Siret – Bărăgan, construcţia în parteneriat public – privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice, construirea şi operarea în parteneriat public – privat a unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, spitalul regional Timișoara, spitalul regional Brăila-Galați, precum și un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraş.

”Tot din această lună, punctul de pensie a crescut cu 10%, iar pensia minim garantată a crescut de la 520 de lei la 640 de lei. Și pentru pensionarii hunedoreni, am susținut, alături de colegii mei parlamentari din județ, introducerea unui amendament prin care am reparat anumite nedreptăți și am îndreptat inechitățile și dezechilibrele create între categoriile sociale de pensionari, astfel încât să nu mai fie exclusă nicio categorie de pensionari care a lucrat în condiții de muncă foarte grele. Datorită acestui amendament, în jur de 100.000 de pensionari vor beneficia de creșteri semnificative de pensii. Avem o guvernare care ia măsuri pentru români și care își respectă programul pentru care a primit votul oamenilor”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.