Pregătiri pentru ”Oslea Night Ridge”, cel mai dur concurs de alergare montană nocturnă

Home Reportaj Pregătiri pentru ”Oslea Night Ridge”, cel mai dur concurs de alergare montană nocturnă
Pregătiri pentru ”Oslea Night Ridge”, cel mai dur concurs de alergare montană nocturnă

Pasionații de alergare și adrenalină au ocazia să participe la cel mai dur concurs de alergare montană nocturnă. Este vorba despre Oslea Night Ridge, competiție care va avea loc în zona masivelor Piatra Iorgovanului, din Retezatul Mic și muntele Oslea, din munții Vâlcan.

Concursul reprezintă o continuare a ceea ce obișnuia să fie „Iorgovanu Night Run” și presupune desfășurarea unui probe de alergare verticală – pe masivul Iorgovanu – și a unei probe de alergare nocturnă – pe muntele Oslea.

Evenimentul este organizat de Clubul Aplin Valea Jiului în parteneriat cu Turism Uricani și va avea loc în data de 11 august. „Vertical Race Piatra Iorgovanului este cursa de zi care va începe la ora 09:00 și va avea aceeași linie de start cu cea de noapte. Plecarea se va face din zona campingului Valea Iarului, de la Câmpușel, iar peste aproximativ 30 de metri traseul intră direct pe poteca de munte. De aici, urmează un urcuș de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferență pozitivă de nivel. Mai departe, trecerile se fac succesiv prin pădurile de foioase și conifer, urmate de zona pășunilor alpine, până în apropierea vârfului, unde se regăsește linia de finish – Piatra Iorgovanului, la o altitudine de 2014 m. Oslea Night Ridge reprezintă cursa de noapte și este în continuare cea mai dură competiție de alergare montană nocturnă din România. Aceasta va începe la ora 21.00. Cursa este compusă dintr-o buclă de 14,2 kilometri, cu 900 de metri diferență pozitivă de nivel. Plecarea se va face din același punct (zona de camping Valea Iarului). Traseul traversează apoi DN66A, continuă cu un urcuș spre Pasul Jiu-Cerna, iar ulterior parcurge aproape în întregime creasta muntelui Oslea. După o distanță de aproape 3 km la o altitudine de 2000 de metri, traseul coboară treptat, prin zone cu pășuni alpine și drumuri forestiere, spre zona de finish, care este aceeași cu linia de start”, menționează organizatorii într-un comunicat de presă transmis redacției.

Cei care mai doresc să participe pot profita de „NEXT RUNNER” (în perioada 01 iunie – 08 august 2018) și se pot înscrie cu doar 100 lei, direct pe website-ul concursului, la secțiunea „Înscriere”. Mai multe detalii despre competiție pot fi găsite pe pagina de facebook Oslea Night Ridge.