Cinci ani de funcționare neîntreruptă a Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență Hunedoara

La Deva au fost marcați astăzi 5 ani de funcționare neîntreruptă a Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență Hunedoara (CJMSU), printr-o conferință de presă și o expoziție de tehnică de intervenție specifică fiecărei structuri din componența centrului integrat.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, administratorul public Costel Avram, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, subprefectul Dorel Bretean, dr. Valeria Filimon, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, lt.col. Claudiu Achim, prim adjunct al ISU Hunedoara, col. Robert Vîță, inspector șef IJJ Hunedoara, cms. șef. Ovidiu Bîrlea, inspector șef IJP Hunedoara, Ovidiu Bodean, șef Serviciu Public Salvamont Hunedoara.

C.J.M.S.U. Hunedoara și-a început activitatea în data de 18 ianuarie 2014, dată la care a fost preluat și primul apel de urgență în noul centru. Județul Hunedoara este beneficiarul unui dispecerat integrat prin intermediul căruia se gestionează apelurile de urgență sosite prin intermediul numărului unic 112. CJMSU Hunedoara este primul și singurul dispecerat din țară care are în componența sa reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Serviciului Județean de Ambulanță, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului Public Salvamont.

Potrivit președintelui CJH, Mircea Bobora, prin înființarea dispeceratului integrat s-a urmărit eficientizarea utilizării resurselor umane şi materiale și a procedurilor de lucru specifice în cazul gestionării situațiilor de urgență, a acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în faza prespitalicească. ”S-a avut și se are în vedere îmbunătăţirea intervenţiei în situaţii de urgenţă la nivelul judeţului şi realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor la nivel judeţean prin scăderea timpului de intervenție”, a precizat Mircea Bobora.

La rândul său, adminstratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram arată că înființarea Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență Hunedoara a fost o decizie înțeleaptă și eficientă.  ”Mă bucur că , în urmă cu 5 ani, pe atunci în calitate de vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara, am acordat un vot de încredere pentru înființarea acestui Centru. Astăzi, după primii 5 ani de activitate, este evident pentru toată lumea că înființarea Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență Hunedoara a fost o decizie înțeleaptă și eficientă. Le doresc tuturor celor ce fac parte din acest proiect, succes pe mai departe în derularea și coordonarea activităților ce au ca scop salvarea de vieți omenești”, a spus Costel Avram.

C.J.M.S.U. Hunedoara este unul dintre cele mai moderne şi bine dotate dispecerate integrate din România, beneficiind de toate tipurile de comunicații prin: cablu, fibră de sticlă, radio, GSM, comunicații prin satelit. O parte din tehnica de specialitate precum și activitatea specifică fiecărei instituții au fost prezentate la conferința aniversară de astăzi.