Conferința CAR Unirea IFN Petroșani confirmă trendul ascendent al acestei case de ajutor reciproc în anul 2018 și deschide noi perspective de dezvoltare pentru anul 2019

Delegații prezenți la Conferința anuală a CAR Unirea IFN Petroșani, care a avut loc săptămâna trecută în prezența președintelui Rodica Constandoiu, a directorului economic Violeta Ologu, a celorlalți membrii ai Consiliului Director (Vasile Bâțoancă, Mihai Soceanu și Petru Gheorghe Budai), a reprezentantului UTCAR Vest (Dionisie Ardeleanu) au evaluat modul în care au fost îndeplinite obiectivele economico-financiare și organizatorice ale acestei Case de Ajutor Reciproc în anul 2018 și au stabilit o serie de priorități pentru activitatea anului 2019.

Din raportul prezentat Conferinței de către președintele Rodica Constandoiu și directorul economic Violeta Ologu rezultă, fără echivoc, faptul că CAR Unirea IFN a reușit în anul 2018 să-și continue trendul ascendent al activității, fapt evidențiat în toți indicatorii relevanți. Astfel, numărul membrilor CAR a crescut la 3556 (față de 3346 în anul precedent), numărul împrumuturilor acordate a crescut la 1856 (față de 1730 în 2017) ia valoarea acestora a depășit, în premieră, 10 milioane de lei, în timp ce fondurile sociale ale membrilor au depășit și ele pragul de 15 milioane de lei. Relevant este și faptul că în anul 2018, ca și în anii anteriori, CAR Unirea Petroșani IFN s-a încadrat în prima clasă de rating A, rating de performanță financiară 1, rating de risc 1, rating social 1.

Tot în premieră, CAR Unirea a demarat procedurile privind adoptarea Codului European de Bune Practici în Microcreditare, fiind al doilea IFN din Valea Jiului care face acest pas ce va permite trecerea la un nivel superior al activității de creditare și pentru activități generatoare de profit, cu garanții oferite de Comisia Europeană. Despre toate acestea a vorbit Maria Doiciu, reprezentant al Eurom Consultancy&Studies, firma care  asigură consultanța tehnică pentru certificarea CAR Unirea pe Codul de Bune Practici în activitatea de microfinanțare.

”CAR Unirea îşi propune să îmbunătăţească performanţa financiară şi se aşteaptă să devină şi mai profitabilă în 2019, pe măsură ce va reuși plasarea eficientă a lichidităţii excedentare. Mizăm totodată pe creșterea numărului de împrumuturi, odată cu extinderea ariei teritoriale, prin înființarea de noi agenții CAR. În același timp, vom continua programele de fidelizare acordate membrilor”, a mai punctat Rodica Costandoiu, președintele CAR Unirea.