Primarul Uricaniului apreciază că, în chestiunea investițiilor la DN 66A Uricani-Herculane, a venit și vremea faptelor

Home Administrație Primarul Uricaniului apreciază că, în chestiunea investițiilor la DN 66A Uricani-Herculane, a venit și vremea faptelor
Primarul Uricaniului apreciază că, în chestiunea investițiilor la DN 66A Uricani-Herculane, a venit și vremea faptelor

”Salut decizia pe care a luat-o astăzi Guvernul României în ceea ce privește cea mai importantă, cea mai solicitată și cea mai așteptată investiție pentru Valea Jiului: reluarea proiectului de lucrări la modernizarea DN 66A Uricani – Băile Herculane”, ne-a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta apreciază că, în ultimii 20 de ani, nu a existat vreun alt proiect mai important, mai dorit de comunitățile din Valea Jiului și mai promis de întreaga clasă politică decât acest drum care poate asigura deschiderea Văii Jiului spre Dunăre și impulsionarea dezvoltării turismului și economiei locale și regionale. Primarul orașului Uricani s-a luptat încă de la debutul acestui proiect, pe vremea când ministru al Transporturilor era Traian Băsescu, pentru ca lucrările să meargă înainte. ”De 20 de ani am făcut tot ceea ce a depins de mine pentru ca această investiție să fie dusă până la capăt. Din păcate, au fost mulți cei care au pus piedici acestui proiect care, în opinia mea, este cel mai important pentru regiunea Văii Jiului și pentru viitorul acesteia”, spune primarul Buhăescu.

Acesta apreciază că, la nivel declarativ, s-a bucurat întotdeauna de bunele intenții ale tuturor guvernelor din ultimii 20 de ani, dar din păcate, nu de puține ori, a avut și dezamăgiri. ”Ultima oară știu că ne-am dat peste cap cu toți primarii din Valea Jiului, cu liderii politici locali și, împreună cu cetățenii Văii Jiului, am strâns peste 30.000 de semnături de la cei care susțin această investiție. Am mers cu toți primarii la Guvern și i-am înmânat dosarul cu petiția pentru drumul Uricani-Herculane fostului premier Mihai Tudose. Ne-a promis, dar ca atâția alții, ne-a lăsat baltă !”, explică Buhăescu.

Din fericire, nici primarul de la Uricani și nici alți colegi din administrația publică locală sau din sfera politică nu au abandonat lupta pentru acest proiect, chiar dacă așa cum recunoaște Dănuț Buhăescu, nu o dată, dezamăgirea oamenilor a fost mare. ”Atât de multe promisiuni neonorate s-au făcut pe acest subiect, încât recunosc faptul că și eu eram aproape pe punctul de a-mi pierde încrederea și speranța. N-am abandonat însă nici o clipă lupta și nu pot să fiu decât bucuros că guvernul social-democrat condus de doamna Viorica Dăncilă ne face, în sfârșit, dreptate. Decizia adoptată astăzi de Guvern și învestită cu putere de lege dă ”undă verde” reluării investițiilor la DN 66A Uricani-Herculane. Și, ceea ce este și mai important, alocă și banii necesari pentru acest lucru. Personal, dar și în numele cetățenilor orașului Uricani vreau să-i mulțumesc doamnei Prim Ministru Viorica Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea pentru că au acționat în direcția corectă față de acest proiect al Văii Jiului. Vreau să le mulțumesc, totodată, deputatului Laurențiu Nistor (președintele PSD Hunedoara) și senatorului de Valea Jiului, Cristian Resmeriță, care au sprijinit în Partid și în Parlament acest proiect. Dar vreau să le mulțumesc și colegilor mei primari din toată Valea Jiului și tuturor oamenilor care au crezut și cred în importanța strategică a acestui drum pentru noi toți”, a mai precizat primarul din orașul Uricani.

 

Reamintim că Guvernul României a adoptat, în ședința de joi, 18 aprilie 2019, HG nr. 20/2019 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Drum de legătură DN66A km 47+600 – km 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna (județul Gorj)”. Hotărâre de Guvern prevede, de asemenea, că finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu arată că, în urma deciziei luate astăzi de Guvern, proiectarea și executarea lucrărilor la acest drum vital pentru dezvoltarea Văii Jiului urmează să fie scoasă la licitație. ”Dacă nu vor exista contestații pe procedurile de licitație, avem șansa să vedem redeschis acest șantier încă din vara acestui an. Dacă vor fi astfel de probleme, probabil vor exista și câteva luni de întârziere. Dar important este că, în sfârșit, există și voința politică de a face această investiție, iar Guvernul a alocat și banii necesari pentru acest lucru”, a mai arătat primarul Dănuț Buhăescu.