Alți elevi în ”Școala Altfel” la Apa Serv Valea Jiului

Home Educație Alți elevi în ”Școala Altfel” la Apa Serv Valea Jiului
Alți elevi în ”Școala Altfel” la Apa Serv Valea Jiului

Uzina de tratare a apei de la Jieț (Petrila) a Apa Serv Valea Jiului și captarea de apă aferentă acesteia de la intrarea în Cheile Jiețului au fost și marți, 21 mai 2019, ”material didactic” pentru elevii care și-au propus să afle aici mai multe despre circuitul apei potabile de la captare până la robinet. De data aceasta, a fost rândul elevilor de la Școala generală din structura Colegiului de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, coordonați de prof. Rodica Mariana David și prof. Ramona Solovan.

Copiilor le-a fost prezentat întregul proces de captare, tratare și analiză a apei care constituie activitățile principale de la Uzina de apă Jieț. Dacă oaspeții s-au arătat foarte curioși, punând zeci de întrebări celor de la Apa Serv cu privire la întregul proces de potabilizare a apei, gazdele s-au declarat încântate de faptul că elevii n-au pus întrebări doar în ”dorul Lelii”, ci au demonstrat, la finalul activității, că au acumulat noi și importante cunoștințe de cultură generale în domeniu.

Școala altfel continuă și astăzi la Apa Serv, unde elevi ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 din Petroșani sunt așteptați de gazdele de la Uzina de apă Jieț pe ”drumul apei”. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei de apă din Valea Jiului, Daniel Preda, anul acesta deja peste 600 de elevi, de la preșcolari, la elevi din învățământul primar, gimnazial sau liceal dar și studenți au trecut pragul acestui modern obiectiv de tratare a apei din Valea Jiului, în cadrul diverselor activități de ”porți deschise” organizate cu sprijinul Apa Serv.