Aparatură medicală nouă, de un milion de lei, la Spitalul din Lupeni

Home Administrație Aparatură medicală nouă, de un milion de lei, la Spitalul din Lupeni
Aparatură medicală nouă, de un milion de lei, la Spitalul din Lupeni

Convinși de faptul că aparatura medicală performantă reprezintă azi unul dintre cei mai importanți factori în derularea în cele mai bune condiții a activităților medicale dintr-un spital, reprezentanții administrației locale din municipiul Lupeni au alocat fonduri semnificative din bugetul anului 2019 pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă.

Nu mai puțin de de 1.000.000 de lei este suma care a fost pusă la dispoziție de Primăria Lupeni pentru achiziția de aparatură medicală modernă la Spitalul Municipal Lupeni. Primele echipamente au fost deja achiziționate și, în aceste zile, acestea sunt montate în diferite secții ale Spitalului, după ce și spațiile care le vor găzdui au fost modernizate.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, împreună cu viceprimarul Iacob Mesaroș au vizitat astăzi secțiile din Spital în care au fost făcute investiții publice. ”Împreună cu Spitalul Municipal Lupeni reabilităm Blocul Operator, Radiologia şi saloanele aferente acestor secții de o importanță deosebită în activitatea Spitalului din Lupeni. Am stabilit ca în acest an să achiziționăm aparatură nouă pentru spital în valoare de 1.000.000 lei și, după cum vedeți, unele echipamente medicale deja au sosit și sunt montate pentru a fi cât mai repede puse la dispoziția medicilor și a pacienților. Vreau să felicit toate cadrele medicale, de la doctor și asistente până la întregul personal al Spitalului Municipal Lupeni pentru munca depusă în acest scop”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit acestuia, la solicitarea conducerii unității medicale, administrația locală din Lupeni a prevăzut pentru anul 2019 achiziționarea unui EKG, a unei mese pentru operație radiotransparentă, a unei instalații de sterilizare, a unui aparat de developare a filmelor radiologice, a unui aspirator chirurgical, a unei pensule pentru închiderea fasciei și alte echipamente și ustensile de uz medical.

În plus, administrația de la Lupeni va face o serie de investiții și în infrastructura serviciilor conexe de la Spital, între care se numără achiziționarea unei centrale termice și a unei sobe de gătit.

”Prin toate aceste investiții ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Administrația publică locală de la Lupeni are în vedere și alte investiții la Spital, atât în infrastructura spațiilor de servicii medicale, cât și în dotarea cu aparatură medicală de specialitate. Pentru toate acestea urmează să fie identificate noi surse de finanțare.