Lansare de carte Gherasim Țic, la Centrul Cultural din Deva

Home Cultură Lansare de carte Gherasim Țic, la Centrul Cultural din Deva
Lansare de carte Gherasim Țic, la Centrul Cultural din Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marți, 28 mai, 2019, la ora 17:00, în Amfiteatrul ”Liviu Oros” al Centrului Cultural din Deva, la lansarea volumului ”Drumul spre lumină”, semnat de prozatorul Gherasim Țic.

Cartea tratează o parte din viața și activitatea unui profesor de engleză – de fapt, povestește viața și activitatea autorului, începând cu anii de liceu.

Gherasim Țic s-a născut în satul Boz, din comuna Brănișca, în anul 1931 și a fost elev al liceelor ”Decebal” din Deva și ”Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. A fost deținut politic, timp de 12 ani – închis la Deva, Jilava, Capu Midia, Baia Sprie și Gherla. În 1969, a absolvit cu brio Facultatea de Litere a Universității din București. Mai bine de 20 de ani, a fost profesor de engleză la mai multe școli din Capitală. Gherasim Țic s-a impus deja în peisajul literar românesc, printre volumele publicate numărându-se ”Fii ai unui destin potrivnic” (2002), ”Speranțe” (2005), ”Tinerețe furată” (2010), ”Destinul familiei Roibu” (2014), ”Sonata lunii. Fericirea de a iubi și de a fi iubit” (2015).

Intrarea la eveniment este liberă.