Primarul Petroșaniului le-a făcut plângere penală unor detractori ai săi

Home Administrație Primarul Petroșaniului le-a făcut plângere penală unor detractori ai săi
Primarul Petroșaniului le-a făcut plângere penală unor detractori ai săi

Una din formele luptei politice a fost (și încă mai este !) marcată de delațiune și plângeri penale, care-i vizează în mod special pe aleșii în funcție. Unul dintre edilii Văii Jiului care a fost ”bombardat” cu plângeri la DNA este și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că având în vedere că, deși acuzațiile care i-au fost aduse de către fostul consilier local Viorica Macavei și omul de afaceri Laurențiu Pop, au fost infirmate de procurorii anticorupție, cei doi au reluat reclamațiile la forul superior al DNA. Aceștia au trimis mai multe sesizări la DNA Alba Iulia prin care-l acuză pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și trafic de  influență în legătură cu proiectul privind Domeniul Schiabil din Parâng.

Acum, primarul municipiului Petroșani a decis să reacționeze și a făcut, la rândul său, plângere penală pe numele celor doi contestatari ai săi, pe care-i acuză de inducerea în eroare a organelor de cercetare penală. ”Am depus săptămâna trecută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani două plângeri penale pentru doamna Macavei Viorica și, respectiv, pentru domnul Laurențiu Pop, care, la rândul lor, mi-au făcut plângeri la DNA, la care am primit clasare încă de anul trecut. Având în vedere că, în ciuda soluțiilor date de organele de cercetare, cei doi continuă sesizările calomnioase la adresa mea, le-am făcut și eu plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor de cercetare penală”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.