Premierul Viorica Dăncilă a deschis prima zi de școală în comuna hunedoreană Sântămărie Orlea

Elevii, părinții și profesorii din comuna hunedoreană Sântămărie Orlea au avut surpriza ca, la festivitatea de deschidere a noului aș școlar, să se bucure nu doar de prezența oficialităților locale și județene, ci și de cea a Primului Ministru al României, Viorica Dăncilă. Aceasta și-a prelungit vizita în județul Hunedoara, pentru a putea participa la deschiderea noului an de învățământ într-o localitate rurală, pentru a sublinia, în acest fel, importanța Educației în toate colțurile țării.

Aceasta i-a încurajat pe elevii de la Școala gimnazială din Sântămărie Orlea, comună aflată lângă orașul Hațeg, să învețe, exprimându-și dorința ca un număr cât mai mare dintre aceștia să se regăsească, peste ani, în învățământul universitar și, mai apoi, să facă performanță oriunde își vor alege, la maturitate. „Pentru mine personal, ca prim-ministru, e important să fac tot ce este posibil pentru a realiza acest lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândră de această moștenire. Vă urez succes și la mulți ani celor care ieri și-au sărbătorit ziua onomastică”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Acerasta a mai adăugat că Educația înseamnă și pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a își clădi un rost în viață. ”Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”, a spus Viorica Dăncilă, la Sântămărie Orlea.

Aceasta a precizat, în același timp că, are încredere în potențialul elevilor de a face performanță. „Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care vi-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte din acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Alături de Primul Ministru Viorica Dăncilă, la deschiderea anului școlar de la Școala din comuna Sântămărie Orlea au mai fost prezenți: Mircea-Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, deputatul Natalia Intotero – ministrul Românilor de Pretutindeni, deputatul Beatrice Tudor, inspectorul școlar general al județului Hunedoara – Maria Ștefănie și primarul localității – Dumitru Oprean.