Laurențiu Nistor (PSD): ”USR-ul nu mai vrea tichete de vacanță pentru români”

Home Politică Laurențiu Nistor (PSD): ”USR-ul nu mai vrea tichete de vacanță pentru români”
Laurențiu Nistor (PSD): ”USR-ul nu mai vrea tichete de vacanță pentru români”

Miercuri, 18 septembrie, în plenul Parlamentului au avut loc dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative.  Cu această ocazie, deputatul USR, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a declarat, luând cuvântul din partea grupului USR, că: ”tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc”.

Cele mai recente date statistice arată că introducerea voucherelor de vacanţă a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar şi că, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent. Este aşadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne. Amintim, de asemenea, faptul că, tot pentru turismul românesc, PSD a luat cea mai importantă măsură a ultimilor 30 de ani – respectiv – aplicarea unui TVA-ul de 5%. Sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc a plătit cele mai mari taxe şi impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%.

Practic, de la tribuna Parlamentului, USR-ul i-a anunțat pe români că intenționează să elimine voucherele de vacanţă în cazul în care reprezentanții acestei formațiuni politice ajung la guvernare.

Iată că se conturează încet, dar sigur, agenda politică a Opoziției, fie că vorbim de PNL sau USR. Ce au anunțat până în acest moment: tăieri de salarii şi concedieri în rândul bugetarilor, obligarea angajaţilor de a veni la muncă sâmbăta, stoparea programelor Start-Up Nation sau PNDL.

Spre exemplu, Programul Național de Dezvoltare Locală a fost gândit pentru ca oamenii din orice județ al țării să aibă acces la infrastructură, fie că vorbim de infrastructură educațională, sportivă, rețelele de apă sau reabilitarea străzilor. Iar dacă administrația locală și județeană își face treaba, PNDL înseamnă pur și simplu o viață mai bună pentru oameni. În Județul Hunedoara, în cadrul PNDL 2 avem 217 proiecte în valoare totală de 646 milioane de lei – școli, grădinițe reabilitate, drumuri asfaltate, rețele de apă, practic, ce a fost nevoie. Așa arată lucrurile când administrația social democrată își dă tot interesul pentru oameni!

Start-Up Nation înseamnă sprijin pentru mediul antreprenorial, un sprijin de care au beneficiat mii de tineri. Până în prezent s-au înființat peste 17.000 de firme și peste 35.000 de noi locuri de muncă prin acest program, iar în județul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Județean, 340 de antreprenori beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernarea PSD le-a luat pentru oameni și în beneficiul direct al oamenilor.

Ce își doresc USR și PNL? Măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani în urmă, când probabil vă amintiți cu toții cum Guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizaţii, concedia bugetari şi bloca dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii.

Deputat Laurențiu Nistor, Președintele  Organizației Județene a PSD Hunedoara