Primăria Lupeni își propune supravegherea video a mai multor zone, pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor de pe domeniul public

Primăria municipiului Lupeni intenționează să amplaseze camere video în diverse zone ale localității, pentru a-i putea depista și sancționa mai ușor pe cei care nu respectă regulile de conviețuire în comunitate și, mai ales, pe cei care distrug bunurile publice amplasate pe alei, în parcuri și alte zone publice ale orașului.

În acest scop, primarul municipiului Lupeni a decis să demareze o consultare publică, în dorința de a afla dacă și cetățenii localității susțin un astfel de demers. ”Pentru a putea păstra curăţenia în oraş, integritatea mobilierului stradal, precum şi a jocurilor din parcurile pentru copii, sunteţi de acord ca Primăria Municipiului Lupeni să monteze în locurile publice, camere de luat vederi supravegheate de Poliţia Locală, pentru a-i putea pedepsi pe cei vinovaţi de distrugeri?” Așa sună întrebarea pe care a lansat-o în dezbatere primarul Lucian Resmeriță, iar punctele de vedere ale cetățenilor pot fi transmise de aceștia fie direct, la Cabinetul Primarului municipiului Lupeni, fie prin intermediul rețelelor de socializare, pe pagina personală a edilului.

”Ne dorim să avem un oraș curat, frumos, elegant, dar nu de puține ori ne confruntăm cu cei care zădărnicesc eforturile noastre și comit ac te antisociale, reprobabile, care trebuie pedepsite și oprite. Nu avem însă suficienți polițiști locali astfel încât să putem asigura patrule peste tot, așa încât eu cred că o soluție de supraveghere video a zonelor principale din oraș ne-ar putea ajuta mult în efortul nostru de a crește siguranța cetățenilor și a bunurilor pe raza municipiului Lupeni. Așa cum am făcut însă de fiecare dată, doresc să aflu care este și opinia cetățenilor față de un subiect important pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.