Malul pârâului Brăița din Lupeni va fi transformat în zonă de promenadă

Home Administrație Malul pârâului Brăița din Lupeni va fi transformat în zonă de promenadă
Malul pârâului Brăița din Lupeni va fi transformat în zonă de promenadă

Printre multe alte proiecte edilitare menite să schimbe nu doar arhitectura urbană a municipiului Lupeni, ci să crească în același timp gradul de confort al cetățenilor și atractivitatea turistică a localității se înscrie și noul proiect de investiții prin care autoritățile locale de aici și-au propus să configureze prima zonă de promenadă din oraș, pe malul unui curs de apă.

După cum informează primarul Lucian Resmeriță este vorba despre un proiect care are ca obiectiv amenajarea zonei dintre Aleea Castanilor şi Pârâul Brăiţa din Municipiul Lupeni,  corespunzător pentru noua destinație de promenadă. Primarul Lucian Resmeriță anunță că deja lucrările la acest obiectiv de investiții publice au început și a ținut să prezinte, prin intermediul mass-media, câteva imagini din nota de proiectare care relevă cum va arăta zona după reabilitare.

”Întrucât timpul ne permite, am început lucrările de amenajare a zonei de pe Aleea Castanilor aflată pe malul pârâului Brăiţa. Așa cum ne-am propus de mai mult timp și cum am anunțat cetățenii, aici vom amenaja o zonă de promenadă modernă. După cum se știe, în prezent, terenul de pe malul pârâului Brăița este neamenajat și oarecum izolat, deoarece pe o parte este apa Brăiţei, iar pe cealaltă latură zona este înconjurată de vechile țevi de termoficare, scoase din uz și care aduc o notă dezolantă și de disconfort întregii zone, invadată de vegetația spontană și fără valoare peisagistică. Ne-am propus să schimbăm această stare de lucruri și să punem în valoare acest frumos curs de apă, care traversează zona centrală a municipiului Lupeni”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Acesta precizează că, în vederea transformării acestei zone într-una de interes public , vor fi executate o serie de lucrări de amenajare care cuprind, printre altele, amenajarea unei alei care va face legătura cu Bulevardul T. Vladimirescu. Tot aici, vor fi amenajate noi spaţii verzi, va fi instalat mobilier stradal corespunzător, locuri de joacă pentru copii, plante decorative și copaci ornamentali. ”Toate aceste investiții vor conduce, într-un final, la punerea în valoare a pârăului Brăița și a promenadei de pe malul acesteia, pe câteva sute de metri, iar noi suntem convinși că această arteră de promenadă va fi una deosebit de atractivă pentru cetățeni, care vor putea veni aici pentru plimbare și recreere, dar și pentru practicarea de activități sportive. ne dorim să devenim un oraș atractiv și modern, un oraș în care cetățenii să se simtă confortabil, iar cei care vin să ne viziteze să găsească motive pentru a reveni cu drag în orașul nostru”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Dacă vremea va permite desfășurarea lucrărilor în ritm accelerat, atunci nu va trece foarte mult timp până când pe malul pârâului Brăița, cetățenii din Lupeni vor putea să pășească pe prima promenadă pietonală de pe malul unui curs de apă din municipiul Lupeni. Iar ambițiile echipei conduse de primarul Lucian Resmeriță sunt și mai mari, acesta propunându-și să identifice și alte zone similare din municipiul Lupeni care se pot preta la acest tip de investiții care să pună în valoare localitatea.