Examenele naționale pentru admiterea la liceu și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie

Home Educație Examenele naționale pentru admiterea la liceu și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie
Examenele naționale pentru admiterea la liceu și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie
Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie a anunțat marți, 7 aprilie că, după consultarea partenerilor sociali și analizarea situației generate de criza sanitară care se prelungește cu cel puțin o lună, au fost luate o serie de decizii cu privire la organizarea activităților din sectorul Educației.
Cea mai importantă informație adusă de ministrul Educației este acea că, în acest an, deși calendarul anului școlar nu va suferi modificări, probele scrise pentru examenele de Evaluare Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și examenele de Bacalaureatul vor fi decalate și ar putea avea loc în luna iulie.
De asemenea, ministrul Monica Anisie a precizat că Ministerul Educației a decis anularea simulării examenelor naționale, iar din subiectele pentru examenele finale va fi scoasă materia aferentă programei școlare din semestrul al II-lea al acestui an școlar. De asemenea, subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din materia care s-a predat până la data 11 martie 2020.
Datele examenelor naționale 2020 vor fi anunțate imediat după ce va fi luată o decizie cu privire la data reluării cursurilor.
În ceea ce privește admiterea în învățământul universitar, pentru studiile de licență, înscrierile și desfășurarea admiterii va avea loc, la toate instituțiile de învățământ superior din România, după finalizarea examenelor naționale de Bacalaureat, calendarul urmând să fie anunțat de fiecare universitate imediat după ridicarea stării de urgență.